Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku

25. listopadu 2021 • 00:00

Chystáte se v sychravých podzimních dnech zalézt pod deku a pustit si oblíbený film? Pak přijde vhod horký nápoj, který vás náležitě zahřeje. Ať už si vyberete horké jablko, pečený ovocný čaj nebo horkou čokoládu s lískovými oříšky, ze všech těchto hřejivých dobrot budete nadšení!

Horké jablko, hruškové pohlazení i horké zázvorové smoothie!

Horké jablko se zázvorem a skořicí vás zahřeje na těle i na duši. Příprava nápoje, který vám v podzimním období dopřeje chvilku pro sebe, zabere jen pár minut! Krom jablek vezměte zavděk i hrušky. Ty poslouží k hruškovému pohlazení s kapkou vodky, javorového sirupu, skořice, badyánu a šalvěje. Vyzkoušet můžete také podzimní vzpruhu v podobě horkého zázvorového smoothie s mrkví, díky kterému doplníte potřebné vitaminy a posílíte imunitu.  

Máme nápoj i pro dospělé >>>

S čajem nikdy nešlápnete vedle

Zapomeňte na čajové sáčky z obchodu. Využijte uchované poklady z vaší ovocné zahrádky a udělejte si do zásoby pečený ovocný čaj. Jablka, třešně, jahody, ostružiny, černý nebo červený rybíz, přidat můžete zkrátka, cokoliv vás napadne. Poté postačí osladit, doplnit citronovou šťávou, skořicí, hřebíčkem a báječný pečený čaj je hotový. Chcete-li pustit do svého domova trochu Indie, pak je ten správný čas na opojný Masala chai s mlékem.

Dýňové cappuccino

Milovníky dobré kávy potěší famózní dýňové cappuccino. Základem je dýňové pyré, kurkuma, smetana a javorový sirup. Na závěr zastrouhejte čokoládou podle chuti a bohatě zasypte skořicí. S tímto cappuccinem bude každý dezert zkrátka božský!

Horká čokoláda, která vás vynese do nebe!

Dokonalá, rychlá a jednoduchá, to je horká čokoláda s lískovými oříšky. Na přípravu využijte kvalitní vysokoprocentní čokoládu. Před podáváním ji můžete ochutit špetkou mořské soli a dozdobit marshmallow. O něco pikantnější je mayská horká čokoláda s chilli, kterou si nejlépe vychutnáte se šlehačkou. 

Video se připravuje ...

Autor: DF