Dokonalá čokoládová pěna. Nenáročný recept, který zvládne i vaše dítko

Dokonalá čokoládová pěna. Nenáročný recept, který zvládne i vaše dítko
Autor: Rewe Buying Group s.r.o.
22. května 2017 • 00:00

Milovníci čokolády, pozor! Připravili jsme pro vás recept, který vás jistě potěší. Lahodnou čokoládovou pěnu totiž připravíte během několika minut a věřte, že to zvládne i naprostý začátečník. Jedinou malou nevýhodou tohoto vynikajícího receptu je doba chlazení. Proto se do vaření pusťte co nejdříve!

Lehká čokoládová pěna

Doba přípravy: 20 minut + chlazení

Množství: na 4 skleničky à 350 ml

Suroviny:

180 g tmavé čokolády (70%)

3 vejce

1 lžíce krupicového cukru + na přislazení podle chuti

250 ml smetany ke šlehání

2 lžíce oblíbeného alkoholu (rum, griotka…)

čokoládové hobliny k podávání

Postup:

1. krok:

Čokoládu nalámejte do misky, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno misky se nesmí dotýkat hladiny) a za stálého míchání ji rozehřejte.

2. krok:

Oddělte žloutky a bílky. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte žloutky s cukrem do světlé nadýchané pěny a pak ji vmíchejte k mírně zchladlé čokoládě.

3. krok:

Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu ji přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky a pokud chcete, vmíchejte alkohol.

4. krok:

Vše opatrně promíchejte do hladké, nadýchané pěny. Rozdělte ji do sklenic a nechte dobře vychladit. Podávejte ozdobené čokoládovými hoblinami.

Celý recept si také můžete prohlédnout zde.

Nakupujte v PENNY a získejte kuchyňské sklenice Bormiolli vhodné k zavařování, servírování i skladování potravin.

Autor: komerční prezentace