Dokonalá čokoládová pěna. Nenáročný recept, který zvládne i vaše dítko

Milovníci čokolády, pozor! Připravili jsme pro vás recept, který vás jistě potěší. Lahodnou čokoládovou pěnu totiž připravíte během několika minut a věřte, že to zvládne i naprostý začátečník. Jedinou malou nevýhodou tohoto vynikajícího receptu je doba chlazení. Proto se do vaření pusťte co nejdříve!
Lehká čokoládová pěna
Doba přípravy: 20 minut + chlazení
Množství: na 4 skleničky à 350 ml
Suroviny:
180 g tmavé čokolády (70%)
3 vejce
1 lžíce krupicového cukru + na přislazení podle chuti
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce oblíbeného alkoholu (rum, griotka…)
čokoládové hobliny k podávání
Postup:
1. krok:
Čokoládu nalámejte do misky, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno misky se nesmí dotýkat hladiny) a za stálého míchání ji rozehřejte.
2. krok:
Oddělte žloutky a bílky. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte žloutky s cukrem do světlé nadýchané pěny a pak ji vmíchejte k mírně zchladlé čokoládě.
3. krok:
Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu ji přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky a pokud chcete, vmíchejte alkohol.
4. krok:
Vše opatrně promíchejte do hladké, nadýchané pěny. Rozdělte ji do sklenic a nechte dobře vychladit. Podávejte ozdobené čokoládovými hoblinami.
Celý recept si také můžete prohlédnout zde.
Nakupujte v PENNY a získejte kuchyňské sklenice Bormiolli vhodné k zavařování, servírování i skladování potravin.