Vánoční dárky pro milovníky jídla a vaření: Vyřešte svátky k radosti všech

16. prosince 2022 • 00:00

Kupovat dárky pro někoho, kdo má rád dobré jídlo a pití, je vysloveně radost. Něčím dobrým k snědku nebo pití potěšíte skoro každého. A pokud dotyčný navíc rád vaří nebo peče, je výběr ještě mnohem širší. Máme pro vás pár tipů na dárky, které se dají pořídit i na poslední chvíli.

Každému, kdo rád jí, se pod stromečkem jistě zavděčíte nějakou vhodně vybranou a hezky zabalenou delikatesou. Ale nemusíte zůstávat jen u toho. Pokud dotyčný rád vaří, jistě ocení i kvalitní suroviny, které může při experimentování v kuchyni využít. Pokud se rád něco nového přiučí, pořiďte mu některou z krásných kuchařek nebo poukaz na kuchařský workshop. Nadšený by mohl být i z voucheru na degustační menu v dobré restauraci. A určitě se mu budou hodit i různí pomocníci a doplňky do kuchyně, protože správný gurmán nejen rád jí, ale také rád vaří (případně peče) a dává si záležet na tom, aby jídlo bylo krásně naservírované.

Víte, jak jednoduše zabalit lahev pod stromeček? >>>

Video se připravuje ...

DIY sada na výrobu ginu

Dárková sada na výrobu ginu Dárková sada na výrobu ginu • Autor: archiv značky

Dobrý gin je skvělý samotný i s tonikem, ale co teprve, když si ho připravíte přesně podle své chuti! Se speciální dárkovou sadou si totiž může každý vyrobit gin na míru. Jemný i řízný, nasládlý i pěkně pálivý. Prostě limitovanou edici, kterou nikde jinde nekoupíte. Vše, co je k výrobě potřeba, je uvnitř krabice. Dokoupit je nutné jen lahev kvalitní vodky, která poslouží jako základ k ochucování.

craftiry.com, cena: 1599 Kč

Čajová dárková kazeta Kew Garden Selection

Ahmad Tea dárková kazeta Ahmad Tea dárková kazeta • Autor: archiv značky

Elegantní dárková kazeta ozdobená jemným květinovým vzorem udělá radost každému, kdo si občas rád vypije šálek lahodného čaje. Obsahuje výběr těch nejlepších černých čajů: Garden Afternoon, Elegant Earl Grey, Splendid Ceylon, Majestic Breakfast. Výjimečná spolupráce kombinuje čtyři generace znalostí o čaji a krásu královské botanické zahrady Kew Garden. Řada čajů Kew Beyond the Leaf nabízí neobyčejný čajový zážitek, z každého doušku dýchá historie a dlouhá léta, která čajoví mistři strávili mícháním dokonalé kombinace čajových lístků. Zastavte se na chvíli a vzdejte hold přírodě a rostlinám, které toto vše umožnily.

ahmadtea.cz, doporučená cena: 299 Kč

Zdravé delikatesy z Farmy Živina

Dárkový balíček z Farmy Živina Dárkový balíček z Farmy Živina • Autor: archiv značky

Máte-li ve svém okolí milovníka dobrého jídla, který zároveň dbá na zdravý životní styl, potěšte ho pod stromečkem balíčkem 100% rostlinných produktů od české značky Živina. Vánoční dárkové balení obsahuje nejoblíbenější produkty Živina – domácí pečený Kečup, nakládanou cibuli Cebolla, Kremžskou hořčici, Bylinkový ocet, Salsa dip a sladké krémy Tahináda s kešú a kakaem a kakaový Mandlový krém. Všechny produkty jsou vhodné i pro vegany a mají trvanlivost nejméně 6 měsíců.

zivina.cz, cena: 739 Kč

Pekelně ostrá dárková sada

Dárková sada na přípravu domácích chilli omáček Dárková sada na přípravu domácích chilli omáček • Autor: archiv značky

Přemýšlíte, co darovat gurmánovi s láskou k pekelně pálivým jídlům? Dárková sada na přípravu domácích chilli omáček potěší každého chilližrouta. Od těch, kdo se s pálivým teprve seznamují, až po ty, které nerozhodí ani Naga Bhut Jolokia se svými 1 000 000 SHU. V sadě jsou přiložené ingredience, které čekají na to, až je obdarovaný přemění na chutné omáčky, ze kterých si možná i zaslzí dojetím.

craftiry.com, cena: 1699 Kč

Pivní degustační set

Degustační set z pivovaru Proud Degustační set z pivovaru Proud • Autor: archiv značky

Tekuté vánoční dárky bezesporu patří k těm nejoblíbenějším. Zatímco obligátní lahev vína už asi nikoho moc nepřekvapí, degustační set Headliners z experimentálního plzeňského pivovaru Proud přinese pod vánoční stromeček hodně radosti. Set obsahuje 5 lahví ze stálé nabídky Proudu napříč pivními styly.

pivovarproud.cz, cena: 265 Kč

Tričko pro milovníky vaření

Tričko od Pavla Berkyho Tričko od Pavla Berkyho • Autor: archiv značky

Ideálním dárkem pro člověka, který rád vaří a zároveň ocení lokální tvorbu, může být některé z triček od kuchaře a především módního návrháře Pavla Berkyho. Ten si při jejich výrobě dal záležet, aby vznikla kompletně v České republice v chráněné dílně na Moravě. A na kvalitní materiál potiskl motivy potravin z obalu své nedávno vydané kuchařky. K dostání jsou v dámské i pánské verzi, v černé a bílé barvě a v sedmi velikostech. 

pavelberky.com, cena: 690 Kč

Akční a zábavná vinná hra

Vinná hra NAVŠTIVTE VINAŘSTVÍ Moravy a Čech Vinná hra NAVŠTIVTE VINAŘSTVÍ Moravy a Čech • Autor: archiv značky

Stolní desková hra o putování po známých i méně známých vinařstvích Moravy a Čech jistě potěší každého milovníka vína. Ukáže vám, kde přesně jaké vinařství leží, a také se o nich dozvíte spousty zajímavých informací, díky nimž budete mít chuť je navštívit i osobně.

vinarskecentrum.cz, cena: 890 Kč

Unikátní whisky z unikátního ostrova

Whisky Jura v dárkovém balení Whisky Jura v dárkovém balení • Autor: archiv značky

Dárkové balení jedinečné whisky se dvěma skleničkami udělá radost všem milovníkům kvalitní whisky i unikátních příběhů. Jedinečná whisky Jura 10 Y.O. je bohatá a vybalancovaná whisky s jemně kouřovými a nasládlými tóny, která se vyrábí v jediné palírně na ostrově Jura u západního pobřeží Skotska. Právě tady napsal George Orwell svůj slavný román 1984. V její vůni se projevuje zejména ovoce a hořká čokoláda, v chuti pak hořká čokoláda a nektarinky, v závěru s tóny mleté kávy.

warehouse1.cz, cena: 1180 Kč

Hrníček pro milovníky Vánoc

Autor: archiv značky"

Pro sběratele hrnků, milovníky vánočních motivů i ty, kteří si po ránu rádi vychutnají pořádnou porci horké kávy, čaje nebo kakaa. Pro ty všechny by mohl být krásným dárkem porcelánový hrníček o objemu 0,44 litru z vánoční kolekce Toy´s Delight z dílny Villeroy & Boch. Na jedné straně jej zdobí motiv Santy, na druhé pak obrázek roztomilého kolouška. Je jen potřeba ho umývat v ruce, protože je ručně malovaný a v myčce by se mohl poškodit.

pottenpannen.cz, cena: 645 Kč

Pití vždy po ruce, i v zimě!

Lahve Stelton Keep Cool Lahve Stelton Keep Cool • Autor: archiv značky

Pro děti a všechny, kteří mají dětskou duši, připravilo italské designérské duo Daniel Debiasi a Federico Sandri nerezové lahve s motivem oblíbených Mumínků. Termolahev má objem tři čtvrtě litru a zavírá se víčkem z nerezové oceli. Cestovní termoska To Go Click je ideální na horké nápoje, ať už je to čaj, nebo káva. Otevírá se systémem smart click, díky kterému je pití o poznání snadnější. Dostupná je v mnoha barevných variantách.

luxurytable.cz, cena od 980 Kč

Degustační krabice pro znalce rumu

Dárkový box rumový znalec Dárkový box rumový znalec • Autor: archiv značky

Jak docílit toho, aby se milovník rumu cítil jako v ráji? Darujte mu degustační stylový kufr plný miniatur kvalitních rumů z celého světa. A k tomu i několik delikates, které bezvadně doplní každý rumový dýchánek, třeba kvalitní sušené maso, papričky plněné sýrem nebo směs uzených ořechů.

pivoteka.cz, cena: 4517 Kč

Rajské namydlení pro milovníky kečupu

Luxusní mýdlo inspirované kečupy Heinz Luxusní mýdlo inspirované kečupy Heinz • Autor: archiv značky

Originálním dárkem pro všechny nadšence do rajčatového kečupu může být mýdlo inspirované kečupy Heinz, na jehož vzniku se podílela jedna z nejuznávanějších designérek mýdla současné scény Helena Heinz. K tomu, aby se obdarovaný mohl vznášet na obláčku kečupového aroma, mu postačí jen kapka vody. Mýdlo neobsahuje žádná umělá barviva, příchutě ani konzervační látky a je vhodné i pro vegetariány a vegany, což znamená, že si každý může v koupelně užít skvělé rajské namydlení. 

facebook.com/Heinz_Czech

Autor: AK