60 jablečných dezertů, které prostě musíte ochutnat

5. září 2021 • 00:00

Kouzlete se sklizní čerstvých jablek. Přinášíme recepty na ty nejlepší koláče, záviny, jablečné bábovky, koblihy a další dobroty. Inspirujte se v naší galerii a vyzkoušejte recepty, které si zamiluje celá rodina.

S koláčem nikdy nic nezkazíte!

S nenáročným jablečným koláčem se trefíte do chuti každému. Z čerstvých jablek chutná naprosto báječně také kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou. Zkusit můžete i koláč s ořechovou náplní nebo po rumu a másle voňavý a vláčný francouzský koláč. Ten můžete servírovat se šlehačkou či zakysanou smetanou. Z Francie pochází i oblíbený  tarte tatin ze šťavnatých jablek a voňavého karamelu. Dáváte-li přednost špaldové mouce, pak vás potěší jablečný koláč ze špaldové mouky. Mezi jasné favority patří tradiční jablečný páj s lahodnou skořicovo-karamelovou náplní. Do originální speciality v podání notthinghamského jablečného pudingu plněného máslovou směsí, posypaného oříšky se nepochybně zamilujete.

Jablečný chlebíček, jaký jste ještě nejedli

Banánový chlebíček jistě znáte. Co takhle vyměnit banány za jablka? Jablečný chlebíček je nejen dokonale vláčný, ale také je naplněn kousky jablek a rozinek. Stejně tak výjimečný je i jablečný chlebíček s brusinkami a ořechy ze špaldové mouky.  

Jablečný závin tak, jak ho milujete

Král mezi štrúdly typický svým tenkým a křehkým těstem a náplní z jablek, cukru, ořechů, rozinek a skořice – to je tažený jablečný závin. Přesně takový, jaký vám v dětství dělávala vaše babička.

Bábovka, která dokáže nadchnout

Není bábovka jako bábovka. Jablečná bábovka s vaječným likérem vás dostane od prvního sousta. Skvěle chutná také jogurtovo-jablečná bábovka s rozinkami. Obzvlášť chuťově i vzhledem originální je bábovka s medem, riccotou a jablky. Čekáte-li návštěvu, pak poslouží roztomilé jablečné muffiny s tvarohem a skořicí.  

Koblihy, po kterých se zapráší!

Máte chuť na něco delikátního? Krásně nadýchané zlatavé jablečné koblihy v sobě ukrývají netradiční náplň z jablek restovaných v pikantním karamelu ochuceném skořicí a muškátovým oříškem. Vyzkoušet můžete i tvarohové koblížky bez náplně. K dokonalosti jim postačí skořicové máslo.  

Oslňte jablečným dortem!

Chystáte narozeninovou oslavu či jinou slavnost a nevíte si rady s dortem? S jemným jablečným dortem s ovocným krémem z mascarpone zazáříte. Krásně vyjímat se bude také jablečný tvarohový dort. Chcete-li šetřit čas, pak vás mile překvapí nepečený jablečný dort s vanilkovým pudinkem, který zvládnete za pouhých 40 minut!    

Buchty na plech nikdy neomrzí

Chybět nesmí ani oblíbené buchty na plech. Potěšte své chuťové pohárky s jablečnými krémovými řezy s neobyčejně famózním krémem nebo vsaďte na tradiční a vláčný perník s jablky.          

Jablíčka v županu si zamilujete

Už jste slyšeli o jablíčkách v županu? Tento dezert vás vynese až do nebe. Jablíčka v županu se zajisté dostanou na seznam vašich oblíbených dezertů. Pivní nadšence potěšíte jablíčky v pivním županu. Na závěr nezapomeňte dezert řádně poprášit moučkovým cukrem!

A co takhle jablka v županu s ořechovou náplní? Vyzkoušejte snadný recept podle video návodu >>>

Autor: DF