60 nejlepších dezertů s rybízem: Který si vyberete vy?

16. července 2023 • 10:00

Kyselá chuť rybízu dodá každému sladkému dezertu na originalitě, rozhodně by tedy neměl chybět na skvělém letním koláči. Využijete ho ale také při pečení bábovky, sladkých muffinů nebo třeba na tradiční bublaninu. Načerpejte inspiraci na oblíbené dezerty v naší galerii plné rybízových dobrot.

Zužitkujte čerstvě natrhaný rybíz při přípravě těch nejlepších dezertů ještě dnes. Přinášíme spoustu nápadů na sladké potěšení, které stojí za vyzkoušení!

Vyměňte třešně za rybíz a bublanina dostane hned nový rozměr >>>

Video se připravuje ...

Letní koláč, který překvapí!

Ty nejlepší osvěžující koláče jsou právě s rybízem! Vynikající rybízový koláč s drobenkou můžete připravit ze špaldové mouky. Dalším naším tipem je lehký rybízový koláč s polevou ze zakysané smetany, který skvěle osvěží během horkých dní. Zajisté si pochutnáte i na rybízovém koláči s tvarohovou náplní a drobenkou. Chcete-li přidat na delikátnosti, pak vsaďte na rybízový linecký koláč. Tento jemný zákusek se sladkou sněhovou krustou vás příjemně překvapí. Do půl hodinky zvládnete hravě i rybízový koláč s polevou.  

Dort, který obstojí i při slavnostní příležitosti

Umět upéct takový dort, který ohromí při slavnostních příležitostech i ty náročnější strávníky, se zkrátka cení. A to především v letním období. Základem bezlepkového smetanového dortu s rybízem je korpus z kešú oříšků a medu. Alternativou může být rybízový dort s tvarohem s lahodnou pudinkovou náplní. Oceníte jistě i nepečenou variantu, kterou je nepečený rybízový dort s piškoty. Podávejte se šlehačkou, zakysanou smetanou a čerstvým rybízem!

Bábovka, která dokáže nadchnout

Návštěva je za dveřmi a vy ještě nevíte, co budete podávat ke kávě nebo čaji? Rybízová bábovka je jednoduchá, nadýchaná a krásně vláčná! Žádné dlouhé stání v kuchyni nečekejte, hotovo máte do hodiny. Krom toho skvěle poslouží také jednoduché rybízové muffiny s křupavou drobenkou.  

Buchta na plech, která nikdy neomrzí!

Buchty na plech se stále těší velké oblibě. Jsou jednoduché a zaberou vám minimum času. Vyzkoušejte netradiční rybízové řezy s želé, ozdobené domácí šlehačkou nebo rybízovou buchtu s čokoládou a lahodným krémem. Opomenout se nesmí ani klasika v podobě bublaniny s rybízem, jež vám oživí vzpomínky na prázdniny u babičky.

Co by to bylo za buchty a koláče bez drobenky. Jak dosáhnout té nejlepší, se dozvíte ve videu >>>

Autor: red