Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty. Jejich příprava vám nezabere více jak 20 minut a ještě si pochutnáte. Ať je pondělí, středa nebo pátek, každý pracovní den si tak můžete snadno zpříjemnit zcela jiným dezertem.
Zpříjemněte si podzimní dny dobrým dezertem. Vybrali jsme pro vás pět osvědčených a zároveň jedinečných receptů, se kterými bude podzim ještě o něco sladší.
Nepečený míša do skleničky
V pracovním týdnu si málokdo najde čas na to, aby se dělal s dortem. Což ale neznamená, že si nemůžete pochutnat na oblíbeném tvarohovém dortu Míša. Dá se totiž udělat i v nepečené verzi a do skleniček. Taková dobrota určitě potěší nejenom děti!
Cuketový makovec
Mák je v české kuchyni velmi oblíbený a cuketová buchta s ním je opravdovou delikatesou
Sezona cuket sice končí, ze zbytků si ale ještě stále můžete upéct tento vynikající cuketový makovec, ve kterém se dokonale snoubí lahodnost tradiční české kuchyně s oblíbenou zeleninou. Díky ní se moučník stává úžasně vláčnou delikatesou a snadno jej připravíte bez vážení hrnečkovou metodou. A když budete mít během pečení chvilku času, zapište si postup do svého receptáře, protože věřte, že naposledy jej určitě nepečete.
Tiramisu po česku
Tiramisu je výtečným dezertem, který snadno připravíte i do skleničky
Italové nám snad prominou, když jsme si jejich výborný a slavný dezert trochu přizpůsobili českým chutím a ingrediencím. Říkejte tomuto dezertu, jak chcete. I bez mascarpone a žloutků je výborný. Připravit ho můžete do větší formy nebo do malých skleniček, ve kterých krásně vynikne střídání kávou nasáklých piškotů a lahodných krémových vrstev. Doplnit jej lze také drobným čerstvým ovocem, které tiramisu nejen krásně rozzáří, ale i chuťově osvěží. Recept na tiramisu po česku najdete ZDE.
Italské tiramisu, ale bez syrových vajec, si můžete připravit podle videa:
Zdroj: Videohub, CNC
Kefírový kakaový koláč
Opravdu snadným a bleskovým moučníkem na plech je výborný kakaový kefírový koláč, který chutí připomíná perník. Chutná skvěle jen pocukrovaný, můžete ho ale také přelít čokoládovou polevou, případně jinak vyšperkovat.
Jablkový koláč ve skleničce
Předlohou jablkového koláče ve skleničce, který má sice v názvu koláč, ale koláčem v pravém slova smyslu tak úplně není, byl starobylý dánský jablkový koláč. Tato jeho moderní verze je spíš jednoduchým pohárem ve stylu trifle. Je výborná a hlavně rychlá. Za necelých 20 minut můžete dezert podávat. Jablkové pyré si připravte domácí nebo použijte kvalitní kupované a neslazené.
Koláčky s pudinkovým krémem
Zdroj: Recepty.cz
Pokud máte rádi rychlé, jednoduché a zároveň nápadité dezerty, tak jsou pro vás tyto koláčky jako stvořené! Listové těsto můžete koupit již rozválené a tím si práci ještě více ulehčit. A ovoce lze podle sezony upravovat. Skvělé jsou jahody, maliny, borůvky, ostružiny i nakrájená jablíčka krátce podušená s cukrem a skořicí.
Zdroj: Recepty.cz, časopis F.O.O.D.