Zakončete léto ve velkém stylu! Ugrilujte si jedna, dva, tři nebo hned všech 10 našich nejlepších burgerů!

4. září 2021 • 00:00

Patříte mezi milovníky burgerů a jste při jejich přípravě věrní stále jednomu osvědčenému receptu? Klasika se sýrem, dobrým hovězím a zeleninou sice jen tak neomrzí, ale existují i jiné recepty, připravované s větší fantazií. Podívejte se na ty nejlepší tipy a ochutnejte ten, který ještě neznáte.

S burgery máte jistotu, že se po nich během chvilky zapráší. Základem je dobrá domácí houska a také náplň. Ať už připravujete masovou klasiku nebo se pouštíte do bezmasé verze, s našimi recepty zazáříte! 

Klasický burger

Touto klasikou rozhodně nikdo nepohrdne. Domácí bulky, šťavnaté hovězí, cibule, křupavý salátek a pikantní omáčka je kombinace, kterou můžete jíst třeba tisíckrát a nikdy nebudete mít dost. S klasickým burgerem nikdy nešlápnete vedle.

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Večeře hotová do půl hodinky, to je burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem. Tato bezmasá varianta vás mile překvapí! Navíc s lahodným dipem z majonézy, jogurtu a brusinek si pochutnáte ještě lépe.  

Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou

Za vyzkoušení stojí také kapustové hamburgery s rajčatovou salsou z najemno nakrájených rajčat, jarní cibulky, bazalky a pepře. Opomenout nesmíte rukolu, jenž dodá celému výsledku ten správný šmrnc.  

Falafel burger s halloumi a hummusem

Halloumi je v poslední době populární alternativa masa a tofu. Sýr pocházející z Řecka se těší velké oblibě nejen při grilování. Takový falafel burger s halloumi, hummusem a chřestem je gurmánský zážitek, na který jen tak nezapomenete.                

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery s trhaným vepřovým masem jsou doplněné o speciální omáčku inspirovanou Asií. Krom chilli papriček nesmí chybět ani mango, okurky a čerstvý výrazný koriandr.  

Burgery z podmáslového kuřete

Dáváte-li přednost kuřecímu, pak jsou burgery z podmáslového kuřete pro vás to pravé. Křupavé kuře je dozlatova usmaženo v marinádě připravované z podmáslí, sladké papriky a chilli. Tuto dobrotu zvládne hravě i začátečník!  

Portobello burgery

V těchto burgerech maso sice nenajdete, za to si pochutnáte na žampionech tak trochu jinak. Famózní portobello burgery servírujte s paprikou a rukolou. Do chuti se s nimi trefíte nejen vegetariánům, přesvědčte se sami!  

Rybí burger

Dopřejte si něco zcela nového. Rybí burger a batátové hranolky jsou skvělým tipem na vydatný oběd. Směs na karbanátky vytvoříte rozmixováním lososa s jarní cibulkou, vejcem, chilli papričkou a bylinkami.  

Vegetariánský burger z tofu

Zde si vegetariáni přijdou na své. Burger z tofu s rajčatovou omáčkou, cibulí, baby špenátem a okurkou si zamilujete od prvního sousta. Podávat ho můžete s hranolkami nebo lehkým salátkem, avšak báječně zasytí i jen tak samotný.  

Burger bez housky

Není burger jako burger. Ten bez housky je o něco menší kalorická bomba. Namísto bulky ho z obou stran zdobí pořádná porce listů salátu. Uvnitř najdete opečenou slaninu, červené zelí, mrkev, plátky rajčat, petrželku, a především dokonalé hovězí!

Video se připravuje ...

Autor: DF