Knedlíky z brambor vařené v páře: S tímto receptem se nikdy nerozvaří!
Vykouzlete naprosto dokonalé bramborové knedlíky jako od babičky. Knedlíky podle tohoto ověřeného receptu se vám zaručeně nerozvaří. Se špenátem nebo ke kachně se zelím si je vychutnáte zkrátka nejlépe, ale ani samotné s vajíčkem vás nezklamou!
Milujete bramborové knedlíky? Tyto skvělé knedlíky podle receptu od KOKO zvládne i začátečník. Ať už k nim připravíte kachnu nebo vepřové se zelím, tímto obědem potěšíte zaručeně celou rodinu.
Pokud upřednostňujete nadýchané houskové knedlíky, inspirujte se zde.
Knedlíky z bramborového těsta
- 500 g brambor typu C
- 1 vejce
- 35 g dětské krupičky
- 15 g bramborového škrobu
- cca 100 g hrubé mouky do těsta + na podsypávání dalších 50 g
- 2 lžičky soli
- nasekaná čerstvá petrželka (dle chuti)
Postup na knedlíky
1.Uvařené brambory ve slupce nechte i několik hodin vychladit. Potom je oloupejte a nastrouhejte najemno.
2. Do nastrouhaných brambor, přidejte vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a Solamyl. Do těsta nasekejte nadrobno petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.
3. Z těsta vytvarujte šišku, pomoučete si pracovní plochu, šišku rozdělte a vytvarujte z ní dvě krásné knedlíkové šišky, připravené na vaření.
4. Dejte vařit vodu a připravte si napařováky, případně parní hrnec. Používáte-li napařováky, vyložte je pečicím papírem, ať se knedlíky nelepí. Knedlíky budou hotové za 20 minut.
5. Poté je přendejte na prkénko a nakrájejte. Pokud je budete servírovat později, knedlíky rozpulte, aby z nich vyšla pára.