Nejlepší svařák: Známe recept, který ovládl internet
Co by to bylo za vánoční období, kdybyste alespoň jednou neochutnali svařák? Nejenže dokonale zahřeje, pochutnáte si, ale i ten adventní shon se s ním dá snášet tak nějak lépe. Kvůli tomu nejlepšímu svařenému vínu nemusíte nikam na trhy, poradíme vám, jak si ho připravit doma.
Hlavní výhodou svařáku je, že jej nemusíte připravovat z nijak extra kvalitního vína. Díky koření a oslazení se i z levnějších variant dá vykouzlit chutný nápoj. Také svařené víno můžete připravit jak z vína bílého, tak červeného nebo i nealkoholického. Volba je jen na vás. Pokud ale chcete ochutnat tu nejlepší klasiku, prozradíme vám recept.
Nejlepší svařák internetu
Suroviny:
- cukr krystal dle chuti a kvality vína
- 1 skořice celá
- 5 hřebíčků
- 1 l červeného vína, možno i bílé
- citronová kůra
- 1 badyán
- pomerančová kůra
- několik zrnek kardamomu
Postup:
1. Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel.
2. Zalijeme přibližně jednou deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části).
3. Povaříme a obsah necháme provonět kořením. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme.
4. Jakmile se na víně tvoří drobné bublinky, ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do sklenic.
Přece jen chcete vyrazit na vánoční trhy? Víme, které jsou v Evropě nejhezčí >>>