Valentýnské dezerty: Potěšte se na duchu, srdci i na jazyku galerií těch 40 nejkrásnějších
Užijte si valentýnskou oslavu s plnou parádou a překvapte svoji drahou polovičku zamilovaným dortem, roztomilými cupcakes, božskými donuty nebo tiramisu ve tvaru srdce. S polevami a cukrářským zdobením vykouzlíte ty nejkrásnější moučníky, na které jen tak nezapomenete.
Pusťte se do pečení dezertu a darujte tak ten nejhezčí dárek na svatého Valentýna. Při zdobení buďte kreativní a nebojte se experimentovat. Vybírejte z těch nejlepších receptů na valentýnské sladkosti.
Video se připravuje ...
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort ve tvaru srdce se báječně hodí na valentýnský večer ve dvou. Kakaový korpus zdobí čokoládová poleva a čerstvé jahody. Využít můžete i nejrůznější cukrářské zdobení na vytvoření láskyplného nápisu.
Valentýnské řezy
Nadýchané a vláčné valentýnské řezy nabídnou to pravé sladké mámení. Korpus ze špaldové mouky a kakaa je promazaný višňovou marmeládou a vyšlehaným tvarohovým krémem. Na závěr řezy vykrojte do tvaru srdíček a zasypte čokoládovými hoblinami.
Hrníčkový šlehačkový dort
Jahody se šlehačkou a mascarpone je zkrátka kombinace, kterou můžete jíst třeba tisíckrát a nikdy neomrzí. Navíc na tento moučník nepotřebujete váhu. Při jeho přípravě si vystačíte s hrnkem. Hrníčkový šlehačkový dort je nejlepší řádně vychlazený!
Malinový nepečený dort
Pokud nemáte čas na velké pečení, pak vás potěší recept na malinový nepečený dort. Na korpus vám postačí celozrnné sušenky, ovesné vločky a máslo. Lehký krém je vyšlehán z malinového skyru, zakysané smetany, malin a želatiny. Zdobte čerstvými malinami a sušeným kokosem!
Red velvet dort
Red velvet cake je ideální dezert po valentýnské večeři. Přezdívá se mu také červený samet, protože je typický tmavě červeným korpusem a božským krémem ze smetanového sýra. Dáváte-li přednost minidortům, pak vyzkoušejte roztomilé red velvet cupcakes.
Jemný jablečný dort s ovocným krémem
S jablečným dortem s ovocným krémem zazáříte! Vykouzlete jedinečnou atmosféru a popusťte při zdobení uzdu své fantazii. S růžovými makronkami, cukrovými srdíčky a ozdobnou stužkou bude vypadat zkrátka dokonale.
Donuty s borůvkovou polevou
Chcete-li něco obzvlášť originálního, pak zapomeňte na dorty a oslaďte si život borůvkovými donuty. Americké koblihy z kynutého těsta jsou typické svým prstencovým tvarem, cukrovou barevnou polevou a ozdobným sypáním.
Jahodové tiramisu
Skvělé valentýnské tiramisu připravíte bez pečení.Vyzkoušejte tento recept od foodblogerky Svatavy Vaškové alias Coolinářky.
Postup:
- 3 vejce
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 sáček cukru s mandlovou příchutí
- 500 g sýru mascarpone
- 200 g cukrářských piškotů
- asi 60 ml amaretta
- špetka soli
- 250 g jahod
Postup:
1. Oddělte bílky od žloutků a bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s oběma druhy cukru do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně ruční metlou zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému stěrkou nebo lžící vmíchejte bílkový sníh.
2. Na dno vhodné formy rozložte cukrářské piškoty a trochu je pokapejte polovinou amaretta. Na piškoty rozetřete polovinu množství krému a na něj poklaďte polovinu jahod. Na ovoce znovu rozložte piškoty, pokapejte je amarettem, znovu rozetřete krém a poklaďte zbytkem jahod, které nakrájejte na plátky.
3. Hotové tiramisu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.
TIP: Na valentýnské tiramisu se vám může hodit růžová koláčová forma Bon Ton od firmy Guardini ve tvaru srdce, kterou pak můžete používat i při pečení. Seženete ji v prodejnách nebo na webu Culinaria.
Pistáciové košíčky
I na svátek zamilovaných můžete své drahé polovičce připravit zdravý dezert. Tento od bloggerky Na skok v kuchyni je navíc plný pistácií a čokolády, která slouží po staletí jako afrodiziakum.
Suroviny:
Korpus:
- 40 g ovesných vloček
- 30 g pistáciové mouky pražené (Alika)
- 50 g pistáciového másla značky KK
- 40 g javorového sirupu
- špetka soli
Krém:
- 100 g pistáciového másla značky KK
- 15 g javorového sirupu
Horní vrstva:
- 35 g mléčné čokolády
- 35 g bílé čokolády
Na dokončení:
- valentýnská jedlá srdíčka (posypky), případně pistáciové kostky
Postup:
1. V misce si smíchejte ovesné vločky, pistáciovou mouku, pistáciové máslo a javorový sirup. Nakonec přidejte špetku soli a vše dobře promíchejte.
2. Vezměte si formu na muffiny (ideálně silikonovou) a směs na korpus rozdělte rovnoměrně na šest dílů a upěchujte na dno formy na muffiny.
3. V další misce si na krém smíchejte pistáciové máslo a javorový sirup. Krém rozdělte rovnoměrně na korpus.
4. Nakonec si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni (pokud používáme bílou i mléčnou, tak každou zvlášť). Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozdělte do muffinových formiček a ozdobte posypkami.
TIP: K čokoládě můžete přidat i trošku kakaového másla, díky kterému bude lesklejší. Pokud se chcete vyhnout posypkám, stačí košíčky ozdobit nasekanými pistáciemi nebo je pocákat čokoládou.
Radost na Valentýna mohou udělat i domácí kremrole>>>