Tipy na snídaně do postele: Lívance, vejce Benedikt nebo zapečená italská bageta

27. ledna 2018 • 00:00

Není nic hezčího než se probudit vůní čerstvě připravené snídaně a kávy. Láska prochází žaludkem, takže pokud se chystáte na svatého Valentýna nebo chcete jen tak někomu udělat radost, snídaně do postele to řekne za vás.

Tenké palačinky

Na talíři naaranžované s čerstvým ovocem potěší oko i chuťové pohárky. Každý kuchař ví, že k palačinkám tenkým jako papír je zapotřebí hlavně cvik a trpělivost. Pro začátek je dobré si připomenout, že základ je nalít těsto co nejrychleji na pánev a ihned rovnoměrně rozetřít nebo rozlít krouživým pohybem. Proto je důležité vybrat si praktickou nádobu, ze které se vám bude těsto dobře nalívat. Proti připalování pomůže, vypláchnete-li si pánev ještě za studena slanou vodu a hlavně  do těsta nikdy nepřidávejte cukr!

Chcete se naučit dělat palačinky jako z crêperie?  Těchto 8 báječných receptů a tipů navíc dotáhne vaše palačinkové umění k dokonalosti. 

Kynuté i rychlé lívance

Ať už se rozhodnete pro tvaroh, ovoce, čokoládu, karamel nebo třeba javorový sirup, vždy je základem správné vyvážení všech ingrediencí. Tento recept na klasické kynuté lívance vám pomůže připravit dokonalou snídani do postele.

Nadšencům do zdravé výživy zase určitě uděláte radost lívanečky z ovesných vloček bez kynutí.

Kdo by se nechtěl probudit vůní lívanečků s ovocem? Kdo by se nechtěl probudit vůní lívanečků s ovocem? • Autor: istock

Vejce k snídani

Dokonalá snídaně naslano se bez vajec neobejde. Naším favoritem jsou vejce se špenátem a proscuittem nebo klasika zvaná vejce Benedikt  na másle opečená šunka, pošírované vejce zalité holandskou omáčkou, zkrátka kulinářský zážitek, který za nějaké ty kalorie navíc stojí.

Křupavé bagetky a tousty 

Až se ráno probudíte s velkým hladem, vyzkoušejte bagetu na italský způsob  kapary, vejce, artyčoky a cuketa s bazalkou a petrželkou se postarají o vydatnou a rozmanitou snídani. Toust s avokádovou pomazánkou je naopak perfektní pro ty, kdo preferují jednoduchost, avokádu stačí špetka soli, koriandru a kapka limetky.

Kaše není nuda

I pro sváteční příležitost se může hodit kaše  co takhle vyzkoušet kaši z quinoy s jablky nebo pohankovou kaši s pistáciemi? I ovesnou klasikou můžete potěšit, budete-li nápadití. Ovesná kaše s granátovým jablkem a javorovým sirupem udělá radost všem mlsounům. 

Další tipy na kaše, které vám nejen pomohou začít den správně, ale zároveň vás svou originální chutí budou i bavit, najdete na Dáma.cz 

I kaše může být nápaditá I kaše může být nápaditá • Autor: istock

Autor: Kristina Hamplová, Kristina Hamplová