Tři ovocné koláče na víkend. Který zkusíte vy?

26. září 2020 • 00:00

Rozlučte se s létem koláčem s malinami a přivítejte podzim skvělým francouzským Tarte Tatin, který je plný jablek a voní opojným karamelem! Nechejte se zlákat našimi tipy na víkend a potěšte tak celou rodinu sladkou tečkou za nedělním obědem. 

Mřížkový koláč s malinami

Oslaďte si život skvělým křehkým a dozlatova upečeným mřížkovým koláčem s malinami. Hotový je za pouhých třicet minut! Těsto ovoněné citronovou kůrou, mandlemi a skořicí ve spojení se sladkými, šťavnatými malinami zkrátka musíte ochutnat. Na závěr koláč nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem.

 

Tarte Tatin

Tarte Tatin aneb jak se z nepovedeného koláče stal hit! Sestry Tatinovy se při pečení jablečného koláče z křehkého těsta královsky bavily, až si jedna všimla, že popletla postup a místo těsta dala na dno formy na pečení nejprve jablka. Koláč nakonec sestry dopekly obráceně, miluje ho celý svět a ani vy mu neodoláte. Tento skvělý koláč ovoněný karamelem si zaručeně zamilujete.

Banánový koláč s karamelem

Banánovým koláčem s karamelem se můžete těšit po celý rok. Sušenkovo-preclíkový základ korpusu vás mile překvapí. Náplň tvoří sladké banány, smetana, sýr crème fraîche, vanilka a také lahodný karamel, díky kterému moučník úžasně voní. Na závěr koláč ozdobte nasekanou čokoládou a pistáciemi. Výsledek bude stát za to!

Recepty pro vás připravila redakce časopisu F.O.O.D. Koupit časopis elektronicky nebo v tištěné podobě do schránky a bez poštovného můžete přímo ZDE >>>

Autor: DF, F.O.O.D.