Tip na rychlý oběd: Poctivý segedínský guláš z chytrého hrnce
Uvařte si oběd na více dní. Segedínský guláš je maďarská klasika plná vepřového masa, kysaného zelí a pořádné porce papriky. Nejlépe si ho vychutnáte s houskovými nebo karlovarskými knedlíky. Na jejich přípravu teď budete mít díky chytrému hrnci více času!
Usnadněte si předvánoční shon a ušetřete čas, který můžete věnovat pečení! Poctivý segedínský guláš z chytrého hrnce zvládne každý.
Suroviny:
600 g vepřové plece
2 cibule
300 g kysaného zelí
6 ks nového koření
1 lžička kmínu
60 g sádla
200 ml smetany (zakysaná nebo rostlinná)
½ litru vody nebo vývaru
1 lžička papriky
2 bobkové listy
sůl a pepř
Postup na segedínský guláš:
1. Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova.
2. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a papriku až jako poslední. Zalijte vodou, přidejte zelí, sůl, pepř a smetanu.
3. Uzavřete hrnec, zamkněte víko a nechte hrnec pracovat cca 30 minut.
4. Po uplynutí doby vaření začne hrnec sám vypouštět páru a po chvíli už můžete servírovat.