7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček

27. července 2023 • 12:00

Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu. Připravte si doma ty nejlepší tvarohové dezerty podle posledních kulinářských trendů a objevte znovu kouzlo lahodného tvarohu.

Tvaroh byl odjakživa oblíbenou surovinou našich babiček i maminek při přípravě nejrůznějších dezertů. Tento mléčný zázrak se smetanovou chutí obsahuje mnoho výživných látek. Do zdravého jídelníčku tvaroh zkrátka patří díky vysokému obsahu bílkovin, minerálů a vitaminů.

Udělat si z něj můžete třeba domácího pribináčka>>>

Video se připravuje ...

Výhodou je, že tvaroh skvěle zasytí a je vhodný i při redukční dietě. Přinášíme několik tipů na letní svěží dezerty, které si vás získají již při prvním kousnutí.

Makové cupcakes s citronovým krémem Makové cupcakes s citronovým krémem • Autor: iStock

Roztomilé minidortíky neboli makové cupcakes s citronovým krémem a tvarohem si zamilujete od prvního sousta.

Nepečený malinový dort Nepečený malinový dort • Autor: iStock

Lehký a bez pečení, to je malinový dort plný smetany, tvarohu a šťavnatých malin. Krom čerstvých malin je tato dobrota zdobena ještě ušlehanou šlehačkou a nasekanými pistáciemi.

Mechový dort Mechový dort • Autor: iStock

Znáte krtkův dort? Pak vás alternativa připomínající hromádku mechu zajisté mile překvapí. Náplň mechového dortu je tvořena z tvarohu, smetany a lesního ovoce.

Citronovo-tvarohový koláč Citronovo-tvarohový koláč • Autor: iStock

Ryze letní citronovo-tvarohový koláč chutná tak trošku jako krupicová kaše a je obzvlášť jednoduchý a rychlý. Tímto koláčem na plech potěšíte nejen dětské strávníky.

Borůvkový cheesecake Borůvkový cheesecake • Autor: iStock

Cheesecake patří zaručeně mezi ty nejmilejší dezerty po celém světě. Verzi s mandlovo-sušenkovým korpusem a lahodným borůvkovým krémem hravě zvládnete.

Mangový cheesecake Mangový cheesecake • Autor: iStock

Mangový cheesecake tvoří sušenkový základ, vrstva tvarohové náplně a polevy z manga. Dort po vychlazení můžete ozdobit jedlými květy.

Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem • Autor: iStock

Vláčné bábovičky plné tvarohu s bazalkovým cukrem a bílou polevou přijdou vhod při oslavách i příjemném nedělním odpoledni. Uvidíte sami, jak se po nich zapráší!

Tvaroh využijete i jako náplň do buchet>>>

Video se připravuje ...

Autor: red