Když trouba odpočívá aneb 7 nejlepších nepečených dezertů na léto

23. července 2023 • 08:00

Horké léto si žádá rychlé a jednoduché dezerty, jejichž příprava vám nezabere moc času a při níž nemusíte vůbec zapínat troubu. Oslaďte si letní dny borůvkovým cheesecakem, nepečeným jahodovým dortem nebo vyzkoušejte některý z osvědčených dezertů do skleniček. 

Jablkový koláč do skleničky

Dezerty ve skleničce dobývají svět. A nemusí to být jen tiramisu nebo cheesecake. Do skleničky si můžete připravit i báječný jablkový koláč inspirovaný dánskou historií. Vlastně to není tak úplně koláč, spíš pohár ve stylu trifle. A určitě stojí za vyzkoušení, protože kombinace přísad je zkrátka skvělá. 

Do skleničky si můžete připravit i domácí jahodový pribiňáček>>>

Video se připravuje ...

Nepečený karamelový Lotus dezert

Vyzkoušejte nepečený Lotus dezert z oblíbených karamelových sušenek. Lahodný krém z karamelového pudingu a tvarohu ve spojení s čerstvým ovocem chutná naprosto skvěle.  

I takto může vypadat osvěžující letní dezert. I takto může vypadat osvěžující letní dezert. • Autor: F.O.O.D

Vanilkový dezert

Dalším nápadem na dobrotu ve skleničce je vanilkový dezert. Jemný krém z mascarpone a šlehačky navrstvený na rozdrcených kakaových sušenkách a ozdobený ovocem vás mile překvapí.  

Nepečený borůvkový cheesecake

Dezert původem z Ameriky u nás už tak trochu zdomácněl. Tuto nepečenou verzi s mandlovosušenkovým korpusem a skvělým borůvkovým krémem ocení i náročná návštěva. Nepečený borůvkový cheesecake si oblíbíte od prvního sousta!

Kokosové tiramisu

Nebojte se upustit od klasiky a vyzkoušejte kokosové tiramisu. Ani tato varianta oblíbeného italského dezertu se neobejde bez cukrářských piškotů namočených v kávě. Neotřelou chuť dodá krém z kokosové smetany, amaretto, nakyslé letní ostružiny a kakao.  

Nepečené Bebe řezy

Dezerty z Bebe sušenek jsou oblíbené už u těch nejmenších strávníků. Nepečené Bebe řezy zvládnete za pár minut. Základem je kromě sušenek zakysaná smetana, želatina a ovoce dle chuti. Před podáváním můžete každý řez ještě doplnit kopečkem šlehačky.  

Nepečený dort s jahodami zvládne i začátečník. Nepečený dort s jahodami zvládne i začátečník. • Autor: iStock
     

Nepečený jahodový dort

Využijte naplno sezónu českých jahod. S nepečeným jahodovým dortem si jejich sladkou chuť nejlépe vychutnáte. Navíc ho zvládne připravit i naprostý začátečník!

Video se připravuje ...

Autor: red