Sladké dezerty a tajné tipy na přípravu od foodblogerky Máma peče doma
Úspěšný blog Máma peče doma nevyniká jen nádhernými fotkami, ale především recepty, které dávají smysl, jsou chutné a může se do nich pustit i úplný začátečník. Vyzkoušejte tři moučníky z dílny foodblogerky Báry a přečtěte si její tajné tipy na přípravu mrkvového dortu, voňavé zimní bábovky nebo cheesecaku do skleničky.
Původně zdravotní sestra Bára je úspěšnou foodblogerkou, ale také mámou dvou úžasných dětí, jak sama píše na svém blogu. A právě z pozice mámy, která pro svou rodinu připravuje samé dobroty a dbá na kvalitu surovin, vznikl blog Máma peče doma. Vyzkoušejte tři Bářiny oblíbené moučníky a objevte její skryté tipy na přípravu.
Mrkvový dort s ořechy a pomerančovou kůrou
Myslíte, že mrkev do moučníku nepatří? Omyl. Díky nastrouhané mrkvi je tento dort neskutečně vláčný a právem patří mezi celosvětové fenomény. Báry tajemství nebývale svěží chuti a vůně mrkvového dortu je ale pomerančová kůra a šťáva. "Až budete šlehat krémový sýr, bez kterého se mrkvový dort prostě neobejde, šlehejte ho na nízké otáčky," radí autorka blogu Máma peče doma. Jeho příprava sice zabere o trochu více času, ale krém bude mnohem nadýchanější a výsledek bude stát za to. Vyzkoušejte Bářin recept na skvělý mrkvový dort s vůní pomeranče. Dostane vás na první ochutnání.
Perníková bábovka podle Báry: důvod proč milovat zimu
Rozčílili jste se ráno při škrabání zamrzlých oken u auta, uklouzli na schodech cestou z práce a domů jste dorazili zmrzlí až na kost? Spravte si den horkým čajem a touhle perníkovou bábovkou. Kombinace medu, perníkového koření a křupavé cukrové polevy je důvod, proč vzít zimu na milost a ještě si její mrazivé kouzlo chvíli užít. "Cukrová poleva dovede kořeněnou bábovku k dokonalosti, pokud k ní ale přidáte lžíci javorového sirupu, bude zase o kousek lepší," radí foodblogerka a dodává, že pokud do bábovky použijete místo klasického mléka podmáslí, bude mnohem vláčnější a bude mít příjemnější texturu. Perníkovou bábovkou z blogu Máma peče doma si můžete zpříjemnit mrazivé dny i vy.
Cheesecake do skleničky
Vanilkový tvarohový krém, malinový rozvar a máslové sušenky. Také jste se zasnili? Ať připravíte Bářin cheesecake do skleničky na party pro kamarádky nebo na dětskou oslavu, úspěch je zaručený. Servírování ve skleničce je navíc nesmírně praktické, jelikož vás ušetří rozdělování klasického cheesecaku na talířky a dobře se jí. Foodblogerce Báře se navíc osvědčilo nechat odkapat tvaroh přes noc v plátýnku. Uvidíte, že bude výsledek mnohem chutnější a sušenky nebudou rozmočené ani ve chvíli, kdy si dezert připravíte dopředu. Hlavně nezapomeňte do krému použít dřeň z vanilkového lusku. Z klasického cheesecaku tak podle autorky blogu Máma peče doma vytvoříte luxusní dezert.
Pokud chcete vyzkoušet některý z dezertů Báry, autorky blogu Máma peče doma, stačí kliknout na název konkrétního receptu.