Sladké dezerty a tajné tipy na přípravu od foodblogerky Máma peče doma

19. ledna 2019 • 00:00

Úspěšný blog Máma peče doma nevyniká jen nádhernými fotkami, ale především recepty, které dávají smysl, jsou chutné a může se do nich pustit i úplný začátečník. Vyzkoušejte tři moučníky z dílny foodblogerky Báry a přečtěte si její tajné tipy na přípravu mrkvového dortu, voňavé zimní bábovky nebo cheesecaku do skleničky.

Původně zdravotní sestra Bára je úspěšnou foodblogerkou, ale také mámou dvou úžasných dětí, jak sama píše na svém blogu. A právě z pozice mámy, která pro svou rodinu připravuje samé dobroty a dbá na kvalitu surovin, vznikl blog Máma peče doma. Vyzkoušejte tři Bářiny oblíbené moučníky a objevte její skryté tipy na přípravu.

Mrkvový dort s ořechy a pomerančovou kůrou

Myslíte, že mrkev do moučníku nepatří? Omyl. Díky nastrouhané mrkvi je tento dort neskutečně vláčný a právem patří mezi celosvětové fenomény. Báry tajemství nebývale svěží chuti a vůně mrkvového dortu je ale pomerančová kůra a šťáva. "Až budete šlehat krémový sýr, bez kterého se mrkvový dort prostě neobejde, šlehejte ho na nízké otáčky," radí autorka blogu Máma peče doma. Jeho příprava sice zabere o trochu více času, ale krém bude mnohem nadýchanější a výsledek bude stát za to. Vyzkoušejte Bářin recept na skvělý mrkvový dort s vůní pomeranče. Dostane vás na první ochutnání.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Mrkváč s ořechama a pomerančem 🤤🙏. Už při pečení se mi vždycky sbíhají sliny, protože krásně provoní celý byt a po upečení je krásně vláčný, akorát sladký a většinou u nás moc dlouho nevydrží 😁🤗. Pokud přemýšlíte, co upéct na víkend, tak koukněte na blog, najdete tam na něj recept (je i v BIU 👩🏼‍💻) ❤️ #mamapecedoma #bloggersre #czechfoodblogger #blogerka #blogerkyczsk #blogerkycz #uzasnejedlo #vkuchyni #olympusczsk #foodblogger #foodiecz #feedfeed #foodblogfeed #trebic #czechblogger #foodiesfeed #foodblogerka #f52grams #foodfluffer #foodforfoodies #mrkvovydort #mrkvac #carrotcakewithcaramel #novyrecept #novyreceptnablogu #foodstyling #foodphotooftheday

Příspěvek sdílený Barbora Gorecká (@mama_pece_doma),Led 8, 2019 v 9:31 PST

Perníková bábovka podle Báry: důvod proč milovat zimu

Rozčílili jste se ráno při škrabání zamrzlých oken u auta, uklouzli na schodech cestou z práce a domů jste dorazili zmrzlí až na kost? Spravte si den horkým čajem a touhle perníkovou bábovkou. Kombinace medu, perníkového koření a křupavé cukrové polevy je důvod, proč vzít zimu na milost a ještě si její mrazivé kouzlo chvíli užít. "Cukrová poleva dovede kořeněnou bábovku k dokonalosti, pokud k ní ale přidáte lžíci javorového sirupu, bude zase o kousek lepší," radí foodblogerka a dodává, že pokud do bábovky použijete místo klasického mléka podmáslí, bude mnohem vláčnější a bude mít příjemnější texturu. Perníkovou bábovkou z blogu Máma peče doma si můžete zpříjemnit mrazivé dny i vy.

Cheesecake do skleničky

Vanilkový tvarohový krém, malinový rozvar a máslové sušenky. Také jste se zasnili? Ať připravíte Bářin cheesecake do skleničky na party pro kamarádky nebo na dětskou oslavu, úspěch je zaručený. Servírování ve skleničce je navíc nesmírně praktické, jelikož vás ušetří rozdělování klasického cheesecaku na talířky a dobře se jí. Foodblogerce Báře se navíc osvědčilo nechat odkapat tvaroh přes noc v plátýnku. Uvidíte, že bude výsledek mnohem chutnější a sušenky nebudou rozmočené ani ve chvíli, kdy si dezert připravíte dopředu. Hlavně nezapomeňte do krému použít dřeň z vanilkového lusku. Z klasického cheesecaku tak podle autorky blogu Máma peče doma vytvoříte luxusní dezert.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Od pondělí válčím s ne úplně dobrou náladou 😶🤔... ale pevně doufám, že se to brzo zlepší, protože mi v tomhle “depresivním” stavu není úplně komfortně 😏. Určitě mi každá máma potvrdí, že když se jedná o děti, sebere to každou z nás. Na fotce jsou cheesecaky do skleničky a recept na ně najdete na blogu (odkaz je v BIU 👩🏼‍💻). Mějte hezký zbytek dne ❤️ #mamapecedoma #bloggersre #czechfoodblogger #blogerka #blogerkyczsk #blogerkycz #uzasnejedlo #vkuchyni #olympusczsk #foodblogger #foodlovercz #foodiecz #feedfeed #foodblogfeed #trebic #czechblog #czechfoodies #foodiesfeed #foodblogerka #f52grams #foodfluffer #foodforfoodies #leto #letojetady #cheesecakedosklenicky

Příspěvek sdílený Barbora Gorecká (@mama_pece_doma),Čec 18, 2018 v 5:26 PDT

Pokud chcete vyzkoušet některý z dezertů Báry, autorky blogu Máma peče doma, stačí kliknout na název konkrétního receptu.

Autor: Redakce