Veganské recepty: Zkuste pikantní pečenou cizrnu bez zbytečného tuku

Video se připravuje ...
28. května 2018 • 00:00

Že nemůže být zobání k televizi zdravé? Nutričně bohatou cizrnu nemusíte jíst jen v podobě hummusu, ale můžete z ní vytvořit výborné zdravé zobání na večer nebo pohoštění pro návštěvu, kterým překvapíte. Jak na to? Mrkněte na video v úvodu článku. A zbylou křupavou cizrnu přidejte do polévky nebo zamíchejte do salátu či kuskusu a oběd do krabičky máte vyřešený.

Cizrna se stává čím dál oblíbenější a zdravé i cenově dostupné recepty z cizrny si v našich kuchyních postupně vydobyly své čestné místo. A není tomu jen tak. Obsahuje široké spektrum vitaminů a minerálních látek a díky nízkému glykemickému indexu je ideální, pokud chcete zhubnout.

Vykouzlit ze tří ingrediencí výborné zdravé pohoštění nebo originální oběd do krabičky není žádná věda. Jak připravit pikantní cizrnu za pár minut vás naučí Jarmila, autorka blogu Jarmila Sweet. Video s jejím návodem krok za krokem najdete v úvodu článku. Pokud nechcete cizrnu předem namáčet a vařit, můžete použít tu konzervovanou v nálevu. 

Další zdravé recepty z cizrny naleznete ZDE >>>

Autor: Redakce, KF