CO KAFE Centrum: Výjimečná káva a domácí dezerty v centru Ostravy

Video se připravuje ...
19. prosince 2018 • 00:00

Ostravské CO KAFE začalo s partou nadšenců pro výběrovou kávu a jedním pojízdným stánkem. Ačkoliv s ním ještě čas od času vyjedou třeba na Colours of Ostrava, zázemí jim dnes tvoří hned dvě kavárny a chystají se otevřít i vlastní pražírnu. Pojďte se s námi do CO KAFE podívat a pochopíte, proč tuhle kavárnu Ostrava miluje.

Bývalá hospoda na Nádražní ulici se díky kolektivu CO KAFE proměnila v prosvětlený a vzdušný prostor, kde vám bude stejně dobře na pracovní schůzce jako na rande. Nejsou to ale jen atmosféra a design, kterými CO KAFE láká  kromě výběrové kávy si zde můžete pochutnat na řadě specialit  třeba na domácím chai latté se špetkou muškátového oříšku navrch. Ke kávě si nezapomeňte objednat třeba místní vyhlášený cheesecake nebo skvělé croissanty.

Kromě výběrové kávy nabízí CO KAFE také legendární brunche. Domácí granola, ovesná kaše, míchaná vajíčka nebo lívance s arašídovým máslem a malinami  to všechno je zárukou skvělého rána, a pokud se do CO KAFE při návštěvě Ostravy chystáte, mělo by to být právě v době snídaně. K večeru se zase kavárna stává příjemným místem na skleničku vína, ke které určitě dostanete chuť na křupavý grilled cheese sendvič, třeba s karamelizovanou cibulkou a jalapeños.

Kromě toho, že v CO KAFE nabízí skvělé dezerty a připravují fantastickou kávu, starají se i o kávovou osvětu. Kdo se chce o kávě dozvědět víc, může se zde začíst do některé z knih nebo z časopisů a ti odvážnější se mohou dokonce zúčastnit přímo baristického kurzu.

Podívejte se na video v úvodu článku a vyrazte na prohlídku jedné z nejhezčích ostravských kaváren s vlogerem Jaroslavem Slámečkou!

Autor: Kristina Hamplová