Kavárna v Praze, kde vládnou ženy. Nahlédněte do Café Jen

Video se připravuje ...
17. července 2018 • 00:00

Bábovka jako od babičky, výborné domácí snídaně a na mlýnku káva z oceněné britské pražírny Has Bean Coffee. To je Café Jen, kavárna, která svou atmosférou dokonale zapadá do osobitého ducha pražských Vršovic. Na snídani do Café Jen vás vezme vloger a barista Jaroslav Slámečka.

Dominika a Hanka si před pěti lety společně otevřely kavárnu v Kodaňské ulici, a začaly si tak plnit svůj sen. Klidné uličky pražských Vršovic jsou místem, kam útulná kavárna v severském stylu perfektně zapadá, kde si budete chtít sednout na zahrádku, u snídaně si přečíst noviny a zapomenout na to, že jste v centru.

Obě majitelky původně vykonávaly funkci baristek, obsluhy, samy vařily i pekly. S rostoucí popularitou kavárny si ale vybudovaly charismatický tým, který jim pomáhá dělat Café Jen tím, čím je. Instagramový hashtag #girlsmakecoffee (holky dělají kávu) vám napoví, že tady za barem muže nepotkáte.

Snídaně v Praze? Zkuste "Jena"

Domácí tvarohová bábovka nebo famózní meruňkový koláč ke kávě, k snídani kvalitní párky nebo vejce s kváskovým chlebem. Pokud jste spíš na sladké, hitem jsou domácí granola a farmářský jogurt se sezónním ovocem. To jsou věci, za kterými se budete do Café Jen vracet znovu a znovu.

Holky z Café Jen dlouhodobě spolupracují s britskou pražírnou Has Bean Coffee, která loni získala první místo na mistrovství světa v přípravě kávy. Cappuccino, které si tu objednáte, bude rozhodně patřit mezi ty nejlepší, jaké jste kdy měli.

Café Jen patří mezi podniky, na kterých je znát, že je dělají lidi srdcem. Přesvědčte se o tom ve videu v úvodu článku, kterým vás provede Jaroslav Slámečka, vloger ze 365 Cups of Coffee a spoluzakladatel pražírny Candycane coffee.

Autor: KF