Buchty jako od babičky? Vyzkoušejte povidlové, tvarohové i s mrkví!

1. února 2018 • 00:00

Kdo by nemiloval vůni čerstvě upečených buchet! Naučte se tuto nesmrtelnou klasiku tak, jak ji dělávaly naše babičky, a ochutnejte víc než jenom jednu náplň. České buchty vás naučíme krok za krokem, a to rovnou v pěti různých verzích! 

Povidlové buchty

Klasické povidlové buchty se dělají snad nejčastěji, a to protože příprava náplně je téměř bez práce. Na recept na domácí povidla stačí pouze švestky, cukr a ocet. Použít ale můžete i již hotová povidla. Pokud však povidla doma nemáte, ale přesto byste si rádi pochutnali na švestkách, neváhejte a těsto naplňte čerstvými švestkami.

Přečtěte si také o účincích švestek v boji proti rakovině. 

Kynuté buchty jsou česká klasika! Kynuté buchty jsou česká klasika! • Autor: iStock

Buchty s mrkví

Netradiční mrkvová náplň české buchty obmění o další zajímavou chuť. Stačí jen mrkev nastrouhat a přidat cukr a citron na dochucení a buchty s mrkvovou náplní jsou na světě!

Tvarohové buchty

Sladké tvarohové buchty jsou další klasikou, kterou musíte vyzkoušet. Do jemné tvarohové náplně doporučujeme přidat rozinky pro zpestření chuti.

Tvarohové buchty jsou dokonale jemné Tvarohové buchty jsou dokonale jemné • Autor: iStock

Nadýchané makové buchty

Ne každý má rád mák, ale ne každý ví, že díky vysokému obsahu vápníku působí na naše tělo blahodárně, proto bychom si jej měli dopřát alespoň trochu. Vyzkoušejte ho třeba právě v kynutých buchtách s mákem a uvidíte, že v kombinaci se sladkým chutná skvěle. 

Autor: Jarmila Červená