Recept na cheesecake s borůvkami a karamelovými sušenkami: Klasika, kterou zvládnou i děti

29. června 2020 • 00:00

Cheesecake je stálicí našich kuchyní. Zkuste do něj ale přidat borůvky a limetu, jako základ sáhnout po karamelových Lotuskách. Takhle chutná léto. Je šťavnaté a sladké. A s tímto receptem si ho užijete v každém soustu.

Do pravého cheesecaku patří čerstvý krémový sýr typu Philadelphia a jen s ním bude váš dort krémový, vláčný a bude mít tu správnou chuť. Vsaďte proto na klasiku a investujte do správných surovin.

Doba přípravy: 30 minut + 1 hodina pečení + chlazení do druhého dne

Suroviny na formu ⌀ 20 cm

200 g sušenek (Lotus)
50 g studeného másla + na vymazání formy
500 g smetanového sýra (Philadelphia)
250 g polotučného tvarohu
200 g krupicového cukru
4 vejce
2 limety
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 hrnek borůvek + na ozdobu

Jak na fantastický cheesecake

1. Formu lehce vymažte máslem, na dno dejte arch pečicího papíru, odstřihněte pruh a přitiskněte ho na bok. Do food processoru dejte sušenky a pokrájené studené máslo a umixujte drobenku. Nasypte ji do formy, natěsnejte ji na dno i bok formy a dejte do ledničky.

2. Do mísy robotu dejte smetanový sýr, tvaroh, cukr a pomocí protínací metly pomalu míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidejte vejce, pak šťávu a jemně nastrouhanou kůru z obou limet a škrob.

3. Na korpus nasypte část borůvek, zalijte je částí krému a takto postupně naplňte korpus. Na dno trouby předehřáté na 180 °C dejte kastrůlek s vodou (díky tomu cheesecake nepopraská), cheesecake dejte na mřížku doprostřed trouby a pečte 15 minut. Poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 45 minut.

4. Hotový cheesecake nechte vychladnout ve formě a poté uložte do ledničky. Ideální je podávat ho druhý den.

Další recepty z letní úrody najdete v červencovém čísle časopisu F.O.O.D. Koupit ho v elektronické podobě i tištěný do schránky můžete přímo ZDE >>>

Už máte červencové číslo časopisu F.O.O.D.? Už máte červencové číslo časopisu F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: KF, F.O.O.D.