Hrnková mramorová bábovka podle Jiřiny Bohdalové: Dokonale vláčná a bez špinavého nádobí

1. srpna 2020 • 00:00

Máte na něco chuť, ale nechcete strávit pečením celé odpoledne? Chcete-li navíc využít věci, které máte běžně ve spíži a lednici, pak přijde vhod jednoduchá bábovka od slavné herečky Jiřiny Bohdalové. Zvládnete jí s jedním hrnkem a jednou mísou, ve které vše smícháte dohromady.

Receptů na bábovku existují stovky. Tato podle receptu herečky Bohdalové je skvělá hned z několika důvodů. Kromě toho, že je velmi snadná a jednoduchá na přípravu, osloví vás také svojí chutí a vláčností. Suroviny na její přípravu máte většinou vždy doma, a navíc není potřeba ani složitě vážit.

Vláčná hrníčková bábovka:

3 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice
1,5 balení prášku do pečiva
2 balení vanilkového cukru
5 vajec
1,5 hrnku mléka
1,5 hrnku oleje
2 lžíce kakaa

Příprava bábovky podle Jiřiny

1. Nejdříve promíchejte všechny sypké suroviny, tedy mouku cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.

2. K suchým ingrediencím přidejte rozklepnutá vejce, přilijte mléko a olej. Vše důkladně promíchejte metlou nebo prošlehejte ručním šlehačem.

3. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu nechte světlou a do druhé přimíchejte 2 lžíce kakaa. Poté střídavě nalévejte obě těsta do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

4. Bábovku pečte v troubě předem rozpálené na 175 °C zhruba 60 minut zakrytou alobalem, poté alobal sundejte a nechte ještě dopéct dalších 15 minut odkrytou.

Jak upéct bábovku podle legendární kuchařky Sandtnerové? Podívejte se přímo ZDE >>>

Autor: Redakce