Peče celá země začalo a hned se vyřazovalo! Kdo odešel jako první a jak si vedli ostatní soutěžící?

Video se připravuje ...
12. března 2022 • 21:30

Kdo čekal, že první díl druhé řady oblíbeného seriálu Peče celá země bude jen seznamovací, se velmi pletl. Pekařské klání začalo pěkně zostra a trouba ani soutěžící rozhodně neměli čas odpočívat.

První díl Peče celá země odstartoval krátkým představením soutěžících. Našli jste si svého oblíbence? Pokud ne, máme pro vás přehled s medailonkem každého z nich ZDE >>>

Všech 12 amatérských pekařů začalo první výzvou, která mezi nimi rozhodně zabublala. Měli totiž připravit bublaninu podle svého oblíbeného receptu. Na úkol se mohli připravit doma, a tak se většina soutěžících pochlubila rodinným receptem. I my jsme pro vás našli recepty, se kterými byste se v cukrářské soutěži blýskli.

Přestože na první pohled by měla být bublanina snadným úkolem, mnoho soutěžících si zabojovalo. Někde místo bublaniny vznikl koláč, jinde se šetřilo s ovocem a občas dezert zůstal v troubě déle, než by měl. Nejvíce s úkolem bojoval asi Michal, kterému museli dokonce pomoct jiní soutěžící.

V druhém pečení se kuchtíci museli vypořádat s technickou výzvou známou už z kuchařek 1. poloviny 20. století. Copak to bylo? Přece rakvičky! Kdo už je doma zkoušel, jistě ví, že to je úkol hodný mistra.

Někteří soutěžící se s výzvou poprali, jiní přemlouvali troubu a u jiných se dalo poznat, že rakvičky už někdy dělali. Díky anonymnímu vyhodnocení však nikdo neměl žádnou výhodu. Porota hodnotila jen technické prvky a od toho by tato rakvičková výzva přece jen měla být.

Na posledním místě však skončila Dominika, která nezvládla upéct předem určený počet kousků, a výzvu vyhrála Jana, která se zprvu bála, že ji rakvičky mohou pohřbít.

Ve finálním pečení stál před soutěžícími poslední úkol prvního dílu. Kreativní výzvou byl válcový promazaný dort o základně 15 cm a minimální výšce 25 cm a samozřejmě se zdobením. To už je opravdu úkol hodný mistra! Soutěžící se s tím také poprali, jak mohli. Někomu se dorty hroutili, jiným nestačila výška a někdo prostě šlápl s chutí vedle. Všechny výrobky však rozhodně byly kreativní.

S výzvou se nejhůř vypořádal Michal, kterému do těsta spadly i baterky, ale naštěstí je před pečením našel. Nikoho asi tedy nepřekvapí, že i kvůli stresu při pečení jeho výsledný dort úplně neodpovídal požadovanému zadání.

Naopak soutěžící Jana se blýskla! Vyšvihla dort, který by se stal ozdobou každé slavnostní události, a poprávu vyhrála. Své vítězství si dokonce oplakala, ale rozhodně si jej zasloužila. Jak už je asi našim čtenářům jasné, po prvním kole se Peče celá země rozloučila s Michalem, který i přes své nesmírné nadání ostatním spoluhráčům nestačil.

Video se připravuje ...

Autor: TR