Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít

24. září 2021 • 00:00

Legendární, nestárnoucí a všemi milovaná herečka Jiřina Bohdalová oslavila tento rok devadesátiny. Její energii by jí mohl kdekdo závidět. O Jiřině je známo, že kromě plátna září i v kuchyni a vaření je její velkou vášní. Napsala několik kuchařek a těšit se může také ze své účasti v kulinářských pořadech. Vyzkoušejte její oblíbené bramborové smaženky s houbami, které si zamilujete od prvního sousta!

Jiřina Bohdalová má na svém kontě nespočet báječných filmů a divadelních rolí. Stejně tak je proslulá svými recepty, mezi které patří také bramborové smaženky s houbami. Hodí se jako lehký oběd nebo večeře. Navíc jsou skvělé i studené, takže přijdou vhod jako rychlá svačinka.

Video se připravuje ...

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové

Suroviny:

  • 750 g vařených brambor
  • 2 vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka dle potřeby
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce nasekané cibule
  • petržel
  • 2 lžíce nakrájených hub (sušené, povařené)
  • 1 vejce nebo 2 bílky na obalení
  • strouhanka
  • tuk na smažení  

Postup:  

1. Nejprve na sádle lehce orestujte cibuli. Poté připravte těsto.

2. Smíchejte vařené brambory, vejce, sůl, polohrubou mouku, petržel, nakrájené houby a vytvořte těsto.

3. Z těsta vyválejte váleček dlouhý cca 5–6 cm. Ten poté nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.

4. Placičky obalte v bílcích a strouhance a osmažte na pánvi.

Autor: DF