Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Legendární, nestárnoucí a všemi milovaná herečka Jiřina Bohdalová oslavila tento rok devadesátiny. Její energii by jí mohl kdekdo závidět. O Jiřině je známo, že kromě plátna září i v kuchyni a vaření je její velkou vášní. Napsala několik kuchařek a těšit se může také ze své účasti v kulinářských pořadech. Vyzkoušejte její oblíbené bramborové smaženky s houbami, které si zamilujete od prvního sousta!
Jiřina Bohdalová má na svém kontě nespočet báječných filmů a divadelních rolí. Stejně tak je proslulá svými recepty, mezi které patří také bramborové smaženky s houbami. Hodí se jako lehký oběd nebo večeře. Navíc jsou skvělé i studené, takže přijdou vhod jako rychlá svačinka.
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové
Suroviny:
- 750 g vařených brambor
- 2 vejce
- sůl
- polohrubá mouka dle potřeby
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce nasekané cibule
- petržel
- 2 lžíce nakrájených hub (sušené, povařené)
- 1 vejce nebo 2 bílky na obalení
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
1. Nejprve na sádle lehce orestujte cibuli. Poté připravte těsto.
2. Smíchejte vařené brambory, vejce, sůl, polohrubou mouku, petržel, nakrájené houby a vytvořte těsto.
3. Z těsta vyválejte váleček dlouhý cca 5–6 cm. Ten poté nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.
4. Placičky obalte v bílcích a strouhance a osmažte na pánvi.