Milujete sekanou? Tohle je 6 nejšťavnatějších receptů
Vykouzlete z obyčejného mletého masa báječný oběd nebo večeři v podobě dokonalé sekané. Zkusit můžete klasičtější verzi plněnou vejcem nebo lahodnou sekanou se slaninou a zeleninou. Kterou z nich si vyberete jako první, je jen na vás!
Klasika z mletého masa, to je sekaná. Kdo by si ji aspoň občas nedal s houskou a hořčicí? Abyste ale neskončili jen u této ověřené tutovky a sami se přesvědčili, že i sekaná jde udělat trošku na vyšší úrovni, vybrali jsme pro vás šest výborných receptů.
Sekaná s vejcem
Plněná sekaná pečeně
Připravte si skvělou plněnou sekanou pečeni s vajíčkem a navíc obalenou slaninou. Ta obohatí chuť a udělá sekanou šťavnatější. Podávejte ji s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. A co je na ní nejlepší? Chutná skvěle i zastudena.
Sekaná s šunkovou pěnou
Jemná a nadýchaná. Přesně taková bude sekaná s šunkovou pěnou. Lahodnou pěnu vytvoříte z šunky, lučiny a másla. Je-li libo, můžete dochutit ještě nasekanou pažitkou. Pěna spolu s masem a dalšími přísadami zaručí neotřelou chuť.
Sekaná s houbami a špenátem
Ve snu by vás nenapadlo, co houby dokážou za zázraky s obyčejným mletým masem, z klasiky se rázem stane originální specialita! Této sekané s houbami a špenátem rozhodně neodoláte.
Sekaná s kuřecími játry
Sekaná s kuřecími játry aneb jak si dopřát příjemnou obměnu klasické sekané. Játra v kombinaci s mletým masem, horčicí a worcestrem působí lahodně a zároveň netradičně. Servírujte ji teplou s kaší nebo studenou s křupavým chlebem a nakládanou okurkou!
Sekaná se slaninou a zeleninou
Voňavá sekaná se slaninou a zeleninou vás mile překvapí. Sekaná z vepřového masa obohacená o mrkev, papriku a slaninu je nejen krásně barevná, ale také chutná přímo výtečně. Navíc voňavý rozmarýn dodá ten správný šmrnc.
Hovězí sekaná Wellington
Nízkonákladovou variantu svíčkové Wellington si oblíbíte. Sekaná z dobře ochuceného mletého hovězího masa, obalená oblanšírovaným špenátem a na másle podušenými žampiony ovoněnými česnekem, v kabátku z dozlatova upečeného listového těsta, je nejlepší se zeleninovým salátem.
Využijte návod na sekanou, která nikdy nepraskne >>>