Kuchařka Little Green Kitchen: Barevné recepty bez masa pro celou rodinu

4. října 2019 • 00:00

Cesta vedoucí k nakrmení dětí není vždy přímá. Všichni to až moc dobře známe. Jsou dny, kdy talíře končí na podlaze, kdy musíte uplácet a smlouvat, kdy jste strávili hodiny v kuchyni, abyste uvařili pro rodinu, a nakonec dětem nacpete chleba se sýrem, protože odmítají sníst cokoliv jiného. Tak začíná nádherná kuchařka Little Green Kitchen.

Plná pestrobarevných nápaditých receptů, dojemných rodičovských příběhů, které zahřejí u srdce, a rad, kterak naučit děti milovat jídlo a mít k němu zdravý a pozitivní vztah – to je vegetariánská kuchařka pro celou rodinu "Little Green Kitchen" s podtitulem "Jednoduchá vegetariánská dětská i rodinná jídla". Pokud vám dochází nápady na nutričně hodnotná jídla, která budou bavit vařit a jíst nejen vás, ale především ty nejmenší, tato kniha napsaná Davidem Frenkielem a Luise Vindahl vás chytne za srdce i chuťové buňky. Přestože jsou jídla vytvořená právě pro dětské chutě, poselstvím kuchařky je nevařit zvlášť pro děti i dospěláky. Na konci každého receptu proto najdete tip na "dospělácký upgrade". Vyzkoušejte tři barevné recepty z Little Green Kitchen a přesvědčte se, že jíst bez masa rozhodně není nuda. 

Bulky s řepnou pomazánkou

Nezapomeňte do přípravy jídla rovnou zapojit i děti a nechte je bulky naplnit Nezapomeňte do přípravy jídla rovnou zapojit i děti a nechte je bulky naplnit • Autor: Green Kitchen Stories

Děti autorů jsou posedlé vším v mini velikostech a tyhle bulky nejsou žádnou výjimkou. Řepná pomazánka je sladká a křupavá, s pikantními tóny jogurtu a citronu, což k měkkým bulkám skvěle sedí. Často na pomazánku kupujeme předvařenou řepu ve vakuovém balení, ale přidáváme i instukce, jak ji uvařit sami. Recept na bulky s řepnou pomazánkou najdete zde. Nezapoměňte do přípravy jídla rovnou zapojit i děti a nechte je bulky naplnit.

Těstovinový salát s pomerančovým pestem

Tohle je o něco sladší verze pesta, s pomerančovou šťávou místo citronové a s kešu oříšky, které mu dodají příjemnou sytou chuť Tohle je o něco sladší verze pesta, s pomerančovou šťávou místo citronové a s kešu oříšky, které mu dodají příjemnou sytou chuť • Autor: Green Kitchen Stories

Tohle je o něco sladší verze pesta, s pomerančovou šťávou místo citronové a s kešu oříšky, které mu dodají příjemnou sytou chuť. Je to fajn obměna k vyzkoušení, pokud jsou vaše děti vůči běžnému pestu podezíravé. Když jim navíc dovolíte, aby si vyrobily pesto vlastní, budete mít o 500 procent větší šanci, že jim zachtutná. Recept na pesto je tak snadný, že se do přípravy mohou pustit samy. Nechte je nasypat ingredience do mixéru a stisknout pod vaším dozorem tlačítko. Mohou si tak samy zvolit, jakou konzistenci pesta mají rády. Recept na těstovinový salát s pomerančovým pestem najdete ZDE >>>

Jablkový koláč ve skleničce

Moderní twist na starobylý dánský jablkový koláč, který koláčem až tak úplně není. Je spíš jednoduchým pohárem ve stylu trifle Moderní twist na starobylý dánský jablkový koláč, který koláčem až tak úplně není. Je spíš jednoduchým pohárem ve stylu trifle • Autor: Green Kitchen Stories

Moderní twist na starobylý dánský jablkový koláč, který koláčem až tak úplně není. Je spíš jednoduchým pohárem ve stylu trifle. Jablkové pyré si můžete připravit domácí, a to svařením 125 ml vody, 2 lžic citronové šťávy a 1 kg jablek nebo sáhnout po kupovaném jablečném pyré bez cukru. Jedná se o velmi snadný recept, který mohou děti připravit úplně samy, což končí nejen šíleným bincem ze smetany, jablečného pyré na stole, stěnách i na podlaze v kuchyni, ale také jejich šťastnými a hrdými úsměvy. Recept na jablkový koláč ve skleničce najdete přímo ZDE >>>

Kuchařku Little Green Kitchen přeložila Markéta Pavleje z blogu Kitchenette. Zakoupíte ji na eshopu www.kitchenetteshop.cz za 549,- Kuchařku Little Green Kitchen přeložila Markéta Pavleje z blogu Kitchenette. Zakoupíte ji na eshopu www.kitchenetteshop.cz za 549,- • Autor: Green Kitchen Stories

Podívejte se, jak zatočit s nezdravými snídaňovými cereáliemi pro děti, a připravte jim domácí granolu >>>

Autor: KF