Krůtí roláda: Recept pana Cuketky dokazuje, že to jde i jednoduše!

27. března 2021 • 00:00

Dali byste si masovou roládu, ale nechcete se pouštět do dlouhé přípravy? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept pana Cuketky. Tahle roláda bude vždycky krásně šťavnatá a můžete ji naplnit čímkoliv podle svých chutí. Přinášíme také tipy na náplně, které se ke krůtímu masu skvěle hodí!

Masovou roládou povýšíte každý druh masa na slavnostní úroveň. Ať už jde o předkrm nebo přímo o hlavní chod, je to prostě dobrota, která se dá jíst i na studeno. Naplňte si ji tím, co máte rádi, a spojte s vymazlenou přílohou. Co takhle kapustičky nebo šťouchané brambory s cibulkou?

Roláda z krůtího masa

2 krůtí horní stehna (bez kosti s kůží)

250 ml kuřecího vývaru

30 g čerstvé šalvěje

1 lžíce studeného másla

sůl, pepř

kuchyňský provázek na svázání

máslo na vymazání

Inspirujte se i dalšími skvělými recepty s krůtím masem v hlavní roli!

Postup:

1. Očistěte šalvěj, zbavte ji stonků a nasekejte. Poté položte krůtí stehna kůží dolů a z vnitřní strany je nařízněte a pomocí dlaně naklepejte. Pak maso z obou stran osolte a opepřete a vezměte šalvěj. Tu vetřete do vnitřní strany masa, zabalte do tvaru rolády a pro jistotu zavažte provázkem.

2. Připravené rolády dejte do zapékací misky potřené máslem. Pečte v troubě rozehřáté na 140 °C. Ke konci můžete roládu ještě rychle zatáhnout prudkým horním ohřevem v troubě nebo na rozpálené nepřilnavé pánvi.

3. Předtím, než rolády přesunete na talíř, počkejte 15 minut. Během tohoto času z misky slijte tuk, přidejte vývar, seškrábejte výpek a chvíli povařte. Sceďte přes jemné sítko a svařte na šťávu. Před podáváním vmíchejte lžíci studeného másla.

Tipy na náplně

Pokud nemáte šalvěj nebo si chcete roládu vylepšit něčím jiným, zkuste třeba jednu z těchto kombinací:

  • Sušená rajčata a čerstvá bazalka
  • Slanina a sušené švestky
  • Bylinkové pesto
  • Špenát a plísňový sýr
  • Dušené žampiony nebo jiné houby

Autor: MM, Mall TV