Krůtí na paprice: Vyzkoušejte minutkovou omáčku podle Saskie Burešové!
Známá česká hlasatelka a moderátorka mnoha úspěšných pořadů Saskia Burešová se podělila o svůj vynikající recept na smetanovou omáčku. Pokud ještě nevíte, co budete vařit o víkendu, pak vám tato minutková příprava oblíbené delikatesy jistě přijde vhod.
Na českou kuchyni nedáme dopustit a podobně to má i stálice našich televizních obrazovek Saskia Burešová, která před pár dny oslavila své neuvěřitelné 75. narozeniny. Pokud si českou klasiku na talíři také rádi dopřejete, pak vám tento recept přijde jistě vhod. Známá moderátorka vsadila při jeho přípravě na výborné krůtí maso, které pro rychlejší tepelnou úpravu předem nakrájela na nudličky, notnou dávku sladké papriky a krémovou smetanu. Věříme, že tento recept uspěje i ve vaší domácnosti a svou lahodností rozzáří tváře všem vašim strávníkům.
Další rychlovka z krůtího je roláda, na kterou potřebujete jen sůl, pepř a jednu bylinku!
Krůtí na paprice
Na 4 porce budete potřebovat:
- 600 g krůtích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 větší šalotku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžičku hladké mouky
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- cca 200 ml drůbežího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
1. Do hlubší rozpálené pánve nalijte olej, přidejte kousek másla a nechte společně rozehřát. Očištěné maso nakrájejte na nudličky, ochuťte solí a pepřem, vložte do pánve a ze všech stran opečte doměkka.
2. Hotové maso přendejte na talíř a k výpeku přidejte nadrobno nakrájenou šalotku. Orestujte ji dosklovata, přidejte najemno pokrájený česnek a nechte jej rozvonět. Poté zaprašte hladkou mouku, za stálého míchání ji zarestujte, přidejte sladkou papriku a již jen krátce promíchejte. Obsah pánve postupně rozřeďte vývarem, vlijte smetanu a za občasného míchání vařte do zhoustnutí.
3. Do připravené omáčky přidejte odložené krůtí maso, společně prohřejte a podávejte s oblíbenými těstovinami nebo jako Saskia Burešová s bílou rýží, která je k pokrmu podle moderátorky zkrátka nejlepší.