Krůtí na paprice: Vyzkoušejte minutkovou omáčku podle Saskie Burešové!

17. srpna 2023 • 00:00

Známá česká hlasatelka a moderátorka mnoha úspěšných pořadů Saskia Burešová se kdysi podělila o svůj vynikající recept na smetanovou omáčku. Pokud ještě nevíte, co budete vařit o víkendu, pak vám tato minutková příprava oblíbené delikatesy jistě přijde vhod.

Na českou kuchyni nedáme dopustit a podobně to má i stálice našich televizních obrazovek Saskia Burešová, která koncem července oslavila už neuvěřitelné 77. narozeniny. Pokud si českou klasiku na talíři také rádi dopřejete, pak vám tento recept přijde jistě vhod. Známá moderátorka vsadila při jeho přípravě na výborné krůtí maso, které pro rychlejší tepelnou úpravu předem nakrájela na nudličky, notnou dávku sladké papriky a krémovou smetanu. Věříme, že tento recept uspěje i ve vaší domácnosti a svou lahodností rozzáří tváře všem vašim strávníkům.

Výborné a jednoduché je i kuře na paprice>>>

Video se připravuje ...

Krůtí na paprice

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 600 g krůtích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 větší šalotku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžičku hladké mouky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • cca 200 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

1. Do hlubší rozpálené pánve nalijte olej, přidejte kousek másla a nechte společně rozehřát. Očištěné maso nakrájejte na nudličky, ochuťte solí a pepřem, vložte do pánve a ze všech stran opečte doměkka.

2. Hotové maso přendejte na talíř a k výpeku přidejte nadrobno nakrájenou šalotku. Orestujte ji dosklovata, přidejte najemno pokrájený česnek a nechte jej rozvonět. Poté zaprašte hladkou moukou, za stálého míchání ji zarestujte, přidejte sladkou papriku a již jen krátce promíchejte, aby se paprika nespálila. Obsah pánve postupně rozřeďte studeným vývarem, vlijte smetanu a za občasného míchání vařte do zhoustnutí.

3. Do připravené omáčky přidejte odložené krůtí maso, společně prohřejte a podávejte s oblíbenými těstovinami nebo jako Saskia Burešová s bílou rýží, která je k pokrmu podle moderátorky zkrátka nejlepší.

Video se připravuje ...

Autor: red