Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!

11. dubna 2021 • 00:00

Trocha alkoholu dokáže mnoha masům dodat ten správný šmrnc. Vyzkoušejte rychlé buřty na černém pivu v briošce, šťavnatou krkovici s whisky marinádou nebo se pusťte do pečené kachny s domácím houskovým knedlíkem a zelím na víně, díky které potěšíte celou rodinu!

Ať už se chystáte na zahradní grilování nebo si chcete jen doma pochutnat na kousku pečeného masa či výtečné paštice, nalijte si něco dobrého k pití a pusťte se do jednoho z těchto receptů:

Buřty na pivu

Steak Chateaubriand

Whisky krkovice

Pečená kachna se zelím na víně

Kachní paštika

Buřty na pivu v briošce

Nemáte náladu na žádné velké vaření? Buřty na pivu zvládnete hravě za pár minut. S cibulí, kečupem, chilli, zalité pivem a podávané s brioškou a salátkem si je zaručeně oblíbíte.  

Steak Chateaubriand

Hovězí maso a červené víno je ověřená kombinace, ale co takhle ho vyzkoušet s kapkou brandy? Lahodný steak Chateaubriand s bramborami potěší i ty největší gurmány.

Whisky krkovice s opečenými bramborami

Milovníky vepřového překvapíte whisky krkovicí. Famózní steak v marinádě z whisky, oleje, balzamika, hořčice, cukru, česneku a rozmarýnu si nejlépe vychutnáte s pečenými bramborami nebo grilovanou zeleninou a jogurtovým dipem.  

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

O víkendu vsaďte na českou klasiku, která vyžaduje čas. Dozlatova pečená kachna s domácími houskovými knedlíky a zelím na víně nikdy neomrzí! Přesvědčte se sami, že tak dobré zelí jste ještě nejedli.  

Kachní paštika

Ze zbytků pečené kachny z oběda rázem vykouzlíte dokonalou svačinku nebo večeři. Kachní paštika ovoněná brandy a muškátovým oříškem vám nejlépe zachutná s čerstvou bagetkou. A pokud hledáte méně náročnou alternativu – na přípravu i na suroviny – připravte si játrovou paštiku s červeným vínem podle Koko ve videu v galerii.

Jako předkrm nebo příloha k masu skvěle poslouží nejrůznější pomazánky a dipy. Inspirujte se našimi recepty.

Autor: DF