Jídlo pro dětskou fantazii: 100 nejkrásnějších nápadů na snídaně, svačiny i obědy

21. září 2021 • 00:00

Přimět děti sníst připravené jídlo je někdy nadlidský úkol a za prázdným talířem se skrývá spousta času a přemlouvání. Podívejte se, jak oživit obyčejný chléb se sýrem a zeleninou nebo lívance s tvarohem. Nic speciálního nepotřebujete, nápady máme my.

Zelenina, sýry, pečivo, ovoce nebo tvaroh. To jsou suroviny, z nichž připravíte zdravé jídlo, které se špetkou kreativity proměníte třeba v kosmonauta, lvíčka nebo nákladní auto. Udělejte potomkům nebo vnoučatům prázdniny zábavnější a nechte je, ať vám pomáhají. Vlastnoručně připravenou velrybu z chleba potom s chutí sní. Nápady na 100 nejkrásnějších dětských jídel najdete v galerii v úvodu článku.

TIP NA VIDEO: Zkuste dětem na svačinu připravit tento zapečený toast.

Palačinky a vafle

Kromě čerstvého ovoce a zeleniny se vám může hodit několik základních receptů. Podívejte se, jak udělat základní těsto na palačinky, a přečtěte si, jak je připravit, aby se netrhaly a byly krásně nadýchané. A pokud se vám palačinky omrzí a vlastníte vaflovač, můžete zkusit pravé belgické vafle. Dětem je nazdobíte a dospěláci si pochutnají také.

Domácí kvasový chléb s lučinou

Chcete-li vyzkoušet přípravu domácího chleba a dostali jste poprvé skleničku s vlastním kvasem, směle se pusťte do pečení. Víme, jak se o kvas starat, jak ho krmit, a máme ten nejlepší recept na skvostný kmínový chléb Šumava. K němu můžete připravit domácí lučinu podle tohoto receptu. Vyjde vás levněji a obsahuje méně soli než kupovaný originál, což v jídle pro děti oceníte.

Nevíte, co vařit dětem o prázdninách? Těchto 10 jídel vás zachrání a děti si pochutnají >>>

Autor: KF