Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“ a o tomto pokrmu prohlásil, že není dobrý, ale výborný! Ochutnejte lehce pikantní špagety, které jsou hotové za pár minut a jejichž chuť je stejně originální jako sám fotograf.
Jan Saudek, který dnes slaví 88. narozeniny, je milovníkem nejen krásných žen, ale také dobrého jídla. Jak sám řekl: „Jídlo a pití jsou tři nejlepší věci na světě!“ Co je tou třetí věcí, můžeme jen hádat, ale pokud jde o jídlo a pití, recept na improvizovanou pastu à la aglio olio e peperoncino je kombinací obojího. Tuto lahůdku pro Saudka jednou připravil uznávaný kuchař Emanuele Ridi a český fotograf si ji hned oblíbil. Nejen díky chilli papričce, která dle něj dodává mužnost, ale hlavně kvůli výtečné chuti.
Chcete vyzkoušet další recept se špagetami? Připravte si klasiku s boloňskou omáčkou:
Suroviny na špagety à la aglio olio e peperoncino s červeným vínem:
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
- 1 balení špaget
- sůl podle potřeby
- 4 jarní cibulky
- 2 chilli papričky
- trocha koncentrovaného panenského olivového oleje
- červené víno chianti dle chuti (asi 80 ml)
- ovčí sýr pecorino na posypání
Postup na Saudkovy oblíbené těstoviny
1. Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím nakrájíme očištěnou jarní cibulku na kolečka a papričky nasekáme najemno.
2. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme cibulku společně s papričkami, a když se rozvoní, přidáme uvařené těstoviny.
3. Vše zalijeme červeným vínem chianti a necháme společně prohřát a odpařit alkohol.
4. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem pecorino.