Jan Saudek slaví 86. narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost

13. května 2021 • 00:15

Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“ a o tomto pokrmu prohlásil, že není dobrý, ale výborný! Ochutnejte lehce pikantní špagety, které jsou hotové za pár minut a jejich chuť je stejně originální, jako sám fotograf. 

Jan Saudek je milovníkem nejen krásných žen, ale také dobrého jídla. Jak sám řekl: „Jídlo a pití jsou tři nejlepší věci na světě!“ Co je tou třetí věcí, můžeme jen hádat, ale pokud jde o jídlo a pití, recept na improvizovanou pastu à la aglio olio e peperoncino je kombinací obojího. Tuto lahůdku pro Saudka jednou připravil uznávaný kuchař Emanuele Ridi a český fotograf si ji hned oblíbil. Nejen díky chilli papričce, která dle něj dodává mužnost, ale hlavně kvůli výtečné chuti.

Chcete vyzkoušet další snadný recept se špagetami? A proč ne rovnou ten nejjednodušší? Který to je, zjistíte zde ve videu:

Suroviny na špagety à la aglio olioe peperoncino s červeným vínem:

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 20 minut

  • 1 balení špaget
  • Sůl podle potřeby
  • 4 jarní cibulky
  • 2 chilli papričky
  • Trocha koncentrovaného panenského olivového oleje
  • Červené víno Chianti dle chuti (asi 80 ml)
  • Ovčí sýr pecorino na posypání

Postup na Saudkovy oblíbené těstoviny

1. Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím nakrájíme očištěnou jarní cibulku na kolečka a papričky nasekáme na jemno.

2. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme cibulku společně s papričkami, a když se rozvoní, přidáme uvařené těstoviny.

3. Vše zalijeme červeným vínem chianti a necháme společně prohřát a odpařit alkohol.

4. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem pecorino.

Autor: TR