Domácí zavařování je zase in – a ještě nikdy nebylo tak snadné!

Domácí zavařování je zase in – a ještě nikdy nebylo tak snadné!
Autor: www.domo-elektro.cz
19. června 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Také milujete domácí zavařeniny a kompoty? Rádi byste nějak zužitkovali přebytky z vaší zahrádky? Jen do toho, moderní zavařovací hrnce vám tuto příjemnou práci dokonale usnadní.

Kdysi a dnes

Zavařování, tedy sterilace potravin, je více než dvě století stará praktika, kterou vymyslel (jak jinak než francouzský) kuchař a cukrář Nicolas Appert. Tehdy bylo hlavním účelem uchovávání potravin, jež nešlo okamžitě spotřebovat, a zásobování vojáků. Dnes je zavařování především kulinářskou záležitostí, kdy si můžeme sami namíchat domácí i exotické suroviny tak, jak si představujeme, a zkoušet stále nové recepty. Marmelády, chutney, ovoce a zelenina, maso, povidla, pyré, domácí kečup – to vše s nejrůznějším kořením a dalšími příměsemi… Domo elektro přišlo s vynikajícími nerezovými i smaltovanými zavařovacími hrnci, které vám umožní konzervovat opravdu téměř vše. Navíc slouží také k odšťavňování, vaření a ohřívání jídla! A zavařovat lze i kompletní pokrmy, které si pak můžete odvézt třeba do kempu a ohřát si každý den kvalitní oběd.

S elektrickým zavařovacím hrncem se pracuje samo

Ve vašem dětství bylo možná zavařování nelehkým úkolem, dnes už to však dávno neplatí. Plně automatizované zavařovací hrnce pracují za vás – jednoduše navolíte požadovanou teplotu a časovač už se o vše postará. Měřič teploty reguluje teplotu po celou dobu procesu a přesné čidlo také ohlídá, zda se voda nevyvařila. Na tuto skutečnost vás upozorní signálem a zavařovací hrnec se sám vypne, aby nedošlo v kuchyni k nehodě. Vůbec nejpřesnější z tohoto ohledu jsou elektrické zavařovací hrnce Domo, na nichž můžete navíc bez problémů sledovat množství vody. Typicky do nich uložíte 12–20 zavařovaček. Některé jsou vybaveny také výpustným kohoutem, takže je lze použít i jako automat na teplé nápoje.

Autor: www.domo-elektro.cz"

Zdravé zavařování

Základem pro zdravé, chutné zavařeniny jsou kvalitní, dokonale umyté ingredience, jen tak se vyhnete plesnivění. Pravidlo naprosté čistoty platí přirozeně i pro sklenice a veškeré pomůcky, zapomeňte tedy na používání olíznuté lžičky apod. Zkontrolujte sklenice i víčka, zda nemají prasklé sklo nebo jiné poškození. Šetřete cukrem, který je sice pro marmelády nezbytný a slouží jako přirozený konzervant, ale všeho moc škodí. Sklenice nikdy neplňte až těsně k hrdlu. A ze svých kulinářských pokusů raději vynechte cibuli – v zavařovaných pokrmech ráda kvasí.

Sezóna zavařování se blíží, tak na nic nečekejte, podívejte se na zavařovací hrnce Domo-elektro a pusťte se do zdravého zavařování i vy!