Den dětí je tu: Připravte své ratolesti menu, na které hned tak nezapomene!

1. června 2021 • 00:00

Nastal první červnový den a s ním i Den dětí! Potěšte a překvapte své potomky slavnostním menu nebo vybírejte z našich tipů tu nejlepší snídani či večeři. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími motivy v naší galerii a servírujte jídlo pohádkově jako zvířátka, letadlo nebo třeba špagety v podobě děsivé příšery.

Začněte den královskou snídaní

Udělejte dětem krásnější ráno lahodnými vaflemi s karamelem a kokosovou šlehačkou, ale i krupicovou kaší. Zajisté je potěšíte i kynutými lívanci s malinami. Nebo bez kynutí extra rychlé podmáslové lívance z robota máte hotové během pár minut.

Pokračujte báječným obědem

Oběd zahajte slavnostně zeleninovým vývarem nebo třeba krémovou květákovou polévkou s hráškem. Jako hlavní chod můžete servírovat dětmi oblíbenou rajskou omáčku s masovými koulemi. Zaručeně je potěší i tradiční česká specialita kuře na paprice nebo oblíbené kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou. Chcete-li vsadit raději na sladký oběd, zvolte tvarohové knedlíky s jahodami nebo s meruňkami.

Nezapomeňte na sladkou tečku

Překvapte své ratolesti sladkou tečkou. Chuťové pohárky nepotěší nic víc než palačinky s jahodovým rozvarem nebo o trochu zdravější pohankové palačinky s nutellou a banány. Palačinky můžete servírovat s domácí borůvkovou zmrzlinou. Dalším skvělým tipem je i báječný čokoládový pudink, který máte hotový do 15 minut.

Video se připravuje ...

Zakončete den skvělou večeří!

Za pizzu Margheritu vás vaše děti budou zbožňovat. Je nenáročná a přitom tak moc dobrá. Taková boloňská pizza je na přípravu o kapku složitější, ale výsledek rozhodně stojí za to! Děti zajisté překvapíte i cuketovými placičkami nebo plackami s mrkví. Lehčí variantu večeře přináší sendviče se šunkou a avokádem nebo sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou. Inspirujte se v galerii nejrůznějšími motivy a vykouzlete doslova pohádkovou večeři.

Autor: DF