Cukrářka Veronika Beskydiarová alias Besky: Věřím, že když je dobrý recept, zvládne péct každý

19. listopadu 2024 • 04:57

Cukrářka Veronika Beskydiarová alias Besky (31) říká, že vítězství v soutěži MasterChef 2021 jí změnilo život. Jak se jí žije jako známé osobě, co prozradila o svém partnerovi, herci Adamu Vaculovi, a o svém novém pořadu v televizi? A co bude péct na Vánoce?

Její dortové kurzy jsou neustále vyprodané, obě kuchařky úspěšné a teď má na Nově pořad Ledničko, vyprávěj! Výčet výše uvedeného by mohl vypadat, jako že má štěstí. Mě ale vždycky bavila tím, že mnoho let dřela v kuchyni jako samouk. Sama se snažím v tomhle oboru vzdělávat, takže vím, co to obnáší. Není to o štěstí, ale o práci. Její božské dortové variace jsou důkazem. Přitom ona sama už málem přestávala věřit, že v gastronomii uspěje, a pak se ručičky osudové přízně otočily.

Video se připravuje ...
  • Zaujalo mě, že jste se narodila v Norsku. Jak snášíte zimu?

Po extrémních teplotách v létě se vždy moc těším na chladnější období, ale na zimu méně. Sice jsem žila v Norsku do mých tří let, ale moc mě to neovlivnilo.

  • Vidíte a já si myslela, že mi prozradíte, jaké jsou Vánoce ve Skandinávii. Na fotkách působí vždy idylicky…

To vás zklamu. Nevím, musím se zeptat rodičů, tatínek tam žil 15 let, takže to má v krvi. Ale já mám moc ráda naše typické česko-slovenské Vánoce, neměnila bych.

  • Tohle období už za chvíli přijde. Co speciálního pečete?

Posledních pár Vánoc jsem byla v takovém pracovním tempu, že jsem byla ráda, že můžu vypnout při tvoření klasických vanilkových rohlíčků, které miluju. Příliš v tomhle období v kuchyni neexperimentuju, ráda se držím tradic a atmosféry, která pro mě hodně znamená.

Mini vizitka

Veronika Beskydiarová (31)
Cukrářka a vítězka nejoblíbenější soutěže kuchařů u nás MasterChef (2021).
Narodila se v Norsku, hodně cestovala s rodiči po světě, kořeny má na Slovensku.
Žije v Praze s hercem Adamem Vaculou.

 

  • Co jste vlastně upekla či uvařila jako vůbec první?

Prvotiny většinou nejsou na chválení, já nejsem výjimka. Moje první jídlo, které jsem „uvařila“, byly těstoviny ze sáčku, to mi mohlo být tak čtrnáct. Pečení na tom nebylo o moc lépe, i když tam jsem to „povýšila“ na tvarohovou buchtu, která byla hezky nazdobená, ale nedala se jíst.

  • Máte vystudovaný marketing, kde jste do MasterChefa pracovala?

Po vysoké škole jsem působila na pozici zodpovědné za řízení prodeje a vztahy se zákazníky, zkoušela jsem podnikat a taky jsem dělala externě pro marketingovou firmu. Tyhle dva roky pro mě byly důležité, protože jsem se snažila zjistit, co mě baví. A až díky MasterChefovi jsem nakonec našla to pravé.

  • Vyhrála jste před třemi lety, živí vás tedy kuchařské umění?

Naštěstí mám mnoho pracovních aktivit, které tvoří moje živobytí. Jsou to cukrářské kurzy, firemní nebo veřejné akce, na kterých vystupuju. 

  • Stala jste se známou osobu. Jaké to je?

Každý den pracuju a buduju to, co jsem si vysnila. Vítězství mi dalo vstupenku do světa, který je krásný, pestrý, ale i nekompromisní, proto je potřeba do toho dávat sto procent. Já miluju výzvy, a proto se snažím ukázat, že všechno se dá, když člověk chce.

  • Dva roky máte za partnera známého herce Adama Vaculu. Jaké bylo první rande?

Byla to prostě láska na první pohled. Samozřejmě to, že jsme oba z „podobného“ kreativního světa ve smyslu, že nám není cizí natáčení a oba víme, co to obnáší, je skvělá přidaná hodnota do vztahu. První rande bylo krásné, v jedné příjemné restauraci na Malé Straně.

Se svým partnerem, hercem Adamem Vaculou Se svým partnerem, hercem Adamem Vaculou • Autor: Instagram/besky.vero
  • Oba máte za sebou partnerské zkušenosti. Čeho si nyní ve vztahu vážíte?

Společně stráveného času, přímosti, rovnosti. Myslím, že to, co nikdo nechce ve vztahu, je lhát si. A na té přímosti a vždycky čistém stole stavíme vztah, který nás prostě baví.

  • Začátkem loňského roku jste zhubla asi patnáct kilo. Držíte si to? 

Držím, držím. Snažím se. Ale jsem jen člověk a miluju chutě a pestrost života, kterou si často vychutnávám i skrz jídlo. Cítím se fajn, ale samozřejmě je vždy na čem pracovat.

  • Ptám se proto, že láska prochází žaludkem, nebo ne? 

Absolutně ano, myslím, že je skvělé, když si lidi umějí vykouzlit skvělé jídlo v pohodlí domova a potěšit se tak navzájem. Já ráda dělám radost blízkým právě tím.

  • Adama Vaculu známe například ze seriálu Zlatá labuť. Není na škodu mít takového krasavce? 

No jasně že Adam je fešák. Na škodu je jen to, že o něm nevíte i to, jak skvělý člověk je uvnitř…

  • Žen kolem něj se tedy nebojíte?

Myslím, že kdybychom si navzájem nedůvěřovali, tak by to bylo pro oba peklo. Ano, krásných žen je určitě spousta, ale důležité je, co jsme my dva našli u sebe navzájem. A to vypadá jako perfektní shoda.

  • On řeší pracovní tlak pohybem, s činkami nebo boxováním do pytle. Nestrhl vás ke sportování?

Máme rádi tenis, ping-pong, padel… Takže to nás hodně spojuje, jsme oba zdravě soutěživí a má to vždy grády. Adam je skvělý sportovec a já jsem taky od dětství  sportovala, nic mi není cizí. 

  • Co dalšího máte společného?

Je toho mnoho, největším pilířem našeho vztahu je humor a důvěra. A také společné vize, co chceme dokázat, vidět a zažít.

  • Oba si prý zakládáte na rodinných setkáních, třeba u nedělního oběda…

Přesně tak. Je to chvíle, kdy se zastaví čas, všechny povinnosti a úkoly na chvíli neexistují, my se můžeme pustit do skvělého jídla a probrat, co se za týden v našich životech odehrálo. Mám to moc ráda, rodina je pro mě základ a z ní čerpám veškerou sílu.

  • Co od vás přátele či rodinu potěší k jídlu? 

Jako hlavní jídlo mají rádi lasagne, pad thai, hovězí rendang i ve vege variantě pro Adama. A každý miluje můj dort se slaným karamelem, ten musím péct hodně často.

Na kurzech se můžete naučit třeba takovéto dorty Na kurzech se můžete naučit třeba takovéto dorty • Autor: Instagram/besky.vero
  • Jakého jídla se vy sama nikdy nepřejíte?

Kung pao s rýží můžu kdykoli. Ale takový čerstvý rohlík s máslem a kvalitní šunkou taky miluju. Čokoláda, esíčka, polomáčené sušenky… Ach, je toho tolik, co bych mohla každý den!

  • Napsala jste dvě kuchařky. Proč? 

První kuchařka byla takovým krásným milníkem za MasterChefem, chtěla jsem ukázat lidem, jak vařím doma já a jak vnímám jídlo. Pečeme nebesky, tedy druhá kuchařka, bylo moje vysněné dílo. Protože jsem cukrářský samouk, věřím, že když je dobrý recept, zvládne napéct každý

V pořadu spolu soutěží Jan Punčochář a Přemek Forejt. V pořadu spolu soutěží Jan Punčochář a Přemek Forejt. • Autor: TV Nova
  • Teď budete mít svůj pořad. Představíte ho, prosím?

Ledničko, vyprávěj! je pořad, který by mohl zpříjemnit divákům každé nedělní dopoledne. Tahle obrovská příležitost je můj splněný sen. Být po boku Přemka Forejta a Honzy Punčocháře, kteří mě „vychovali“ v MasterChefovi, je pro mě neskutečně silný příběh. Mojí rolí je moderátorka, která provází oddychovým, zábavným utkáním, v němž se proti sobě sejdou hvězda tradiční kuchyně Honza a mistr moderní kuchyně Přemek. Každý díl si pozvu dva hosty, kteří mají za úkol přinést jednu surovinu, která je pro ně srdeční záležitostí, anebo surovinu, která jim v ledničce nikdy nesmí chybět. Pak se hosté ujmou místa vedle kuchařů a začne přátelský souboj s časem, protože na přípravu nedělního oběda, ve kterém hrají hlavní role ty dvě suroviny, mají 45 minut. Na konci diváci ve studiu rozhodnou, které jídlo by si připravili k nedělnímu obědu právě oni.

O VERONICE

LÁSKA

„Hned jsme věděli, že to bude vážné.“

PRÁCE

„Snila jsem o tom, že budu vařit a péct pro lidi, a to mi otevřelo dveře do světa, ve kterém si ty sny opravdu plním.“

RODINA

„Čerpám z ní sílu. A otázky ohledně dětí nechávám osudu.“

Video se připravuje ...
Autor: Blanka Kubíčková, red