Otestujte se: Zvládli byste gastronomický kvíz v pořadu MasterChef Česko?

9. září 2023 • 00:15

Předposlední srpnový den se na TV Nova vrátila nová řada nejznámější a největší kulinářské soutěže MasterChef Česko. Hned v prvním kole se soutěžící museli popasovat s tou nejtěžší výzvou, a to sami se sebou. A ti, kteří hned nepostoupili, pak otestovali své znalosti v kulinářském kvízu. Vyzkoušejte si ho i vy!

Na start nové řady soutěže MasterChef Česko se postavilo celkem 16 soutěžících. Prohlédnout si je můžete ZDE. I tentokrát je bude hodnotit nekompromisní porota ve složení Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář. Hned první výzva nebyla vůbec lehká. Soutěžící totiž museli na prázdný talíř naservírovat pokrm, který vystihuje je samotné. Nejlépe si s tímto úkolem poradila kosmetička Žaneta Kavala, která zvládla v 75 minutách připravit skvělé kynuté buchty, a amatérský kuchař Jakub Menšík, který naservíroval porotě dokonalého candáta s kroketami a houbami.

Nejvíc porotu v první výzvě zaujaly kynuté buchty, které připravila Žaneta Nejvíc porotu v první výzvě zaujaly kynuté buchty, které připravila Žaneta • Autor: TV Nova

Na balkon po první výzvě postoupilo celkem osm soutěžících. Ti ostatní se museli spolehnout na své znalosti v kulinářském kvízu, který odhalil, jak hluboký je jejich zájem a orientace ve světě gastronomie. První dvě otázky byly jen cvičné. Věděli byste správnou odpověď?

1. Který ze známých českých kuchařů rád zpívá a nerostou mu vousy?

2. Který michelinský šéfkuchař má krátky zobak? 

(správné odpovědi jsou 1. Přemek Forejt, 2. Radek Kašpárek)

Pak už se soutěžilo naostro. Vyzkoušejte si i vy, zda byste se svými kulinářskými znalostmi obstáli ve vyřazovacím kvízu:

Video se připravuje ...

Zkuste si i další kvízy:

Autor: AK