Camembert na grilu: Delikatesa hotová za 15 minut!

1. května 2021 • 00:00

Jeden z nejoblíbenějších sýrů na gril a nejrychlejších receptů, který si můžete připravit venku na kamenné desce či na roštu i doma v troubě. Jemná a krémová chuť Camembertu skvěle ladí se sladkými tóny medu a balzamikového octa. Přidejte čerstvý krajíc chleba nebo křupavou topinku a rázem budete v gastronomickém nebi.

Výrazná chuť plísňového sýra se grilováním zjemní, a jakmile poprvé zaboříte příbor do tekuté střídky, rozline se okolím lahodná smetanová vůně. Podávejte s čerstvým chlebem nebo krajíce opečte a rozpečený Camembert nechte zlehka roztéct na topinkách. Přesně pro tyto účely se báječně hodí třeba Camembert Let’s BBQ z Kauflandu.

Suroviny na 4 porce:

4 Camemberty na gril Let‘s BBQ Kaufland

4 lžíce medu

100 ml balzamikového octa

sůl a pepř

50 g vlašských ořechů

Postup:

1. V misce smícháme med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem.

2. Připravíme si větší čtverce alobalu, do středu dáme vždy sýr potřený zálivkou a zabalíme. Vložíme na rozpálený gril nebo do trouby a grilujeme asi 5–10 minut.

3. Opatrně přesuneme na talíře, posypeme ořechy a můžeme přidat i lžičku brusinkové zavařeniny nebo brusinkový kompot. Podáváme s čerstvým chlebem.

Autor: TR, Kaufland