Camembert na grilu: Delikatesa hotová za 15 minut!
Jeden z nejoblíbenějších sýrů na gril a nejrychlejších receptů, který si můžete připravit venku na kamenné desce či na roštu i doma v troubě. Jemná a krémová chuť Camembertu skvěle ladí se sladkými tóny medu a balzamikového octa. Přidejte čerstvý krajíc chleba nebo křupavou topinku a rázem budete v gastronomickém nebi.
Výrazná chuť plísňového sýra se grilováním zjemní, a jakmile poprvé zaboříte příbor do tekuté střídky, rozline se okolím lahodná smetanová vůně. Podávejte s čerstvým chlebem nebo krajíce opečte a rozpečený Camembert nechte zlehka roztéct na topinkách. Přesně pro tyto účely se báječně hodí třeba Camembert Let’s BBQ z Kauflandu.
Suroviny na 4 porce:
4 Camemberty na gril Let‘s BBQ Kaufland
4 lžíce medu
100 ml balzamikového octa
sůl a pepř
50 g vlašských ořechů
Postup:
1. V misce smícháme med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem.
2. Připravíme si větší čtverce alobalu, do středu dáme vždy sýr potřený zálivkou a zabalíme. Vložíme na rozpálený gril nebo do trouby a grilujeme asi 5–10 minut.
3. Opatrně přesuneme na talíře, posypeme ořechy a můžeme přidat i lžičku brusinkové zavařeniny nebo brusinkový kompot. Podáváme s čerstvým chlebem.