Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!

Video se připravuje ...
9. dubna 2021 • 12:00

Pomazánka s vejci je jedna z nejvýživnějších a skvěle se hodí k snídani, svačině i večeři. Zjemněná tvarohem a ovoněná čerstvou pažitkou a lžičkou hořčice je zkrátka výtečná. A jestli vám v pomazánce chybí kousek masa, přidejte na kostičky nakrájenou uzeninu.

Pomazánka jako hlavní chod?

Jakmile spojíme vejce a tvaroh, získáme opravdu sytou pomazánku s plnohodnotnými bílkovinami, která uspokojí i ty největší jedlíky. Je jen na vás, jestli ji budete podávat namazanou na plátcích pečiva nebo v misce jako salát a přílohu přikusovat. Smetanová chuť tvarohu Kaufland se k vejcím výborně hodí.

Tuhle skvělou pomazánku si můžete vychutnávat v průběhu celého roku, ale pokud vám právě přebývají vejce z Velikonoc uvařené natvrdo, máte za sebou hlavní kus práce s přípravou. Pomazánku tak budete mít hotovou do 10 minut!

Vajíčková pomazánka s tvarohem:

Suroviny:

  • 250 g tvarohu Kaufland
  • 5 vařených vajec
  • sůl a pepř
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 menší cibule
  • pár stonků čerstvé pažitky nebo petrželky
  • kousek uzeniny (možno vynechat)

1. Vařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmačkáme ve větší misce pomocí vidličky. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, najemno pokrájenou pažitku a cibuli, případně i na kostičky nakrájenou uzeninu a promícháme.

2. Podáváme na plátcích kváskového chleba, bagetky nebo rozpečených toastech. K ozdobení vajíčkové pomazánky s tvarohem se skvěle hodí třeba jarní cibulka nebo plátky rajčat.

Inspirujte se také dalšími recepty z vařených vajec. Zkuste pštrosí vejce, tlačenku nebo báječné lahůdkové chlebíčky!

Autor: MM, Kaufland