Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
Pomazánka s vejci je jedna z nejvýživnějších a skvěle se hodí k snídani, svačině i večeři. Zjemněná tvarohem a ovoněná čerstvou pažitkou a lžičkou hořčice je zkrátka výtečná. A jestli vám v pomazánce chybí kousek masa, přidejte na kostičky nakrájenou uzeninu.
Pomazánka jako hlavní chod?
Jakmile spojíme vejce a tvaroh, získáme opravdu sytou pomazánku s plnohodnotnými bílkovinami, která uspokojí i ty největší jedlíky. Je jen na vás, jestli ji budete podávat namazanou na plátcích pečiva nebo v misce jako salát a přílohu přikusovat.
Tuhle skvělou pomazánku si můžete vychutnávat v průběhu celého roku, ale pokud vám právě přebývají vejce z Velikonoc uvařené natvrdo, máte za sebou hlavní kus práce s přípravou. Pomazánku tak budete mít hotovou do 10 minut!
Vajíčková pomazánka s tvarohem:
Suroviny:
- 250 g měkkého tvarohu
- 5 vařených vajec
- sůl a pepř
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 1 menší cibule
- pár stonků čerstvé pažitky nebo petrželky
- kousek uzeniny (možno vynechat)
1. Vařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmačkáme ve větší misce pomocí vidličky. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, najemno pokrájenou pažitku a cibuli, případně i na kostičky nakrájenou uzeninu a promícháme.
2. Podáváme na plátcích kváskového chleba, bagetky nebo rozpečených toastech. K ozdobení vajíčkové pomazánky s tvarohem se skvěle hodí třeba jarní cibulka nebo plátky rajčat.
Inspirujte se také dalšími recepty z vařených vajec. Zkuste pštrosí vejce, tlačenku nebo báječné lahůdkové chlebíčky!