Bublanina: recept s třešněmi, jahodami i bublanina s jogurtem | Magazín | Recepty.cz

Bublanina s třešněmi i jahodami. Recepty, které využijete celé léto

11. června 2018 • 00:00

Ovocná sezona už je tady a my si konečně můžeme vychutnat oblíbené bublaniny dosytosti. Jsou rychlé, nadýchané a zkrátka vynikající - bublaniny v létě nikdy nezklamou a podle osvědčených receptů budou chutnat dokonale, ať už se pustíte do klasiky s třešněmi, nebo experimentu.

Třešňová bublanina

Tradice, kterou jen tak nepřekonáte. Třešně už jsou zralé, a kde by mohly chutnat lépe než ve voňavé třešňové bublanině, lehce posypané jemným moučkovým cukrem! Nejenže si pochutnáte, třešně obsahují řadu prospěšných látek a pomáhají snižovat cholesterol. O důvod víc, proč je letos nenechat špačkům!

Na klasickém receptu na bublaninu není potřeba nic vylepšovat, můžete ho ale zkusit trochu odlehčit a upéct tentokrát bublaninu s bílým jogurtem. Bílou mouku můžete klidně i z poloviny nahradit špaldovou moukou a ubrat na cukru a zdravější varianta oblíbeného dezertu je na světě.

Jahodová bublanina

Už za sebou máte jahodové ovocné knedlíky, jahody jen tak do pusy i lívance s jahodami a smetanou? Vsaďte na jahodovou kefírovou bublaninu s lahodnou drobenkou nebo na jednoduchou jahodovou bublaninu jen ze čtyř surovin! Pokud s nostalgií vzpomínáte na klasickou piškotovou bublaninu od babičky, vyzkoušejte tuhle vláčnou podle babiččina receptu. Nadýchané bublaniny s jahodami zase docílíte přidáním mléka do těsta.

Nechcete kupovat předražené jahody v obchodě? Podívejte se, kam na samosběr jahod a kolik ušetříte. Až vás začnou nudit, nahraďte je jiným ovocem ze zahrádky a upečte na neděli bublaninu s kyselým rybízem

Hrnková bublanina s ovocem

Bublanina je snadný dezert sám o sobě, ještě více si ale můžete pečení zjednodušit s hrnkovou bublaninou bez složitého vážení nebo bleskovou bublaninou rovnou do hrníčku. S minimem špinavého nádobí připravíte i bublaninu s broskvemi a pudinkem, kterou odměříte sklenicí.

Stejně jednoduchá bude i příprava hrnečkové bublaniny s kefírem. Osvěžující kefírové koláče jsou navíc nejen pro horké léto jako stvořené. Pokud používáte kefír nejen na pečení, zkuste vyrobit vlastní domácí kefír. Je to jednoduchý a levný způsob, jak dopřát organismu řadu prospěšných bakterií, které jsou důležité nejen v období horka.

Bublanina s drobenkou i smetanou

Až vás klasická bublanina přestane bavit, vyzkoušejte borůvkovou bublaninu s drobenkou. Skvěle chutnat bude i úžasně vláčná meruňková bublanina s máslovou drobenkou. Opravdu poctivě chutná bublanina se smetanovým krémem. Pokud milujete smetanovou polevu na pouťových koláčích a rádi dezerty nešidíte, je tohle recept přesně pro vás. Co oceníte, je recept na bublaninu, která vydrží dlouho jako čerstvá. Napečete v neděli a jestě přes týden si můžete pochutnávat na vláčném koláči.

Lákají vás další recepty na tyto jednoduché dezerty s ovocem? Spoustu chutné inspirace naleznete ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová, KF