Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto

25. července 2023 • 10:00

Bublanina patří mezi nejoblíbenější letní moučníky. Je rychlá, nadýchaná, chuťově vynikající. Zkrátka vás nikdy nezklame a když ji připravíte podle osvědčeného receptu, bude chutnat dokonale, ať už se pustíte do klasiky s třešněmi nebo budete experimentovat. 

Třešňová bublanina

Tradice, kterou jen tak něco nepřekoná. Kde by mohly třešně chutnat lépe než ve voňavé třešňové bublanině, lehce posypané jemným moučkovým cukrem! Nejenže si pochutnáte, třešně obsahují řadu prospěšných látek a pomáhají snižovat cholesterol. O důvod víc, proč je nenechat špačkům! A jestli nemáte čerstvé, klidně použijte ty z mrazáku.

Video se připravuje ...

Na klasickém receptu na bublaninu není potřeba nic vylepšovat, můžete ho ale zkusit trochu odlehčit a upéct tentokrát bublaninu s bílým jogurtem. Bílou mouku můžete klidně i z poloviny nahradit špaldovou moukou, ubrat na cukru a zdravější varianta oblíbeného dezertu je na světě.

Jahodová nebo rybízová?

Už za sebou máte jahodové ovocné knedlíky, jahody jen tak do pusy i lívance s jahodami a smetanou? Vsaďte na jahodovou kefírovou bublaninu s lahodnou drobenkou nebo na jednoduchou jahodovou bublaninu jen ze čtyř surovin! Pokud s nostalgií vzpomínáte na klasickou piškotovou bublaninu od babičky, vyzkoušejte tuhle vláčnou podle babiččina receptu. Nadýchané bublaniny s jahodami zase docílíte přidáním mléka do těsta.

A až vás jahody začnou nudit, nahraďte je jiným ovocem ze zahrádky a upečte na neděli bublaninu s rybízem

Hrnková bublanina 

Bublanina je snadný dezert sám o sobě, ještě více si ale můžete pečení zjednodušit s hrnkovou bublaninou bez složitého vážení nebo bleskovou bublaninou rovnou do hrníčku. S minimem špinavého nádobí připravíte i bublaninu s broskvemi a pudinkem, kterou odměříte sklenicí.

Bublaninu můžete upéct i v miniverzi Bublaninu můžete upéct i v miniverzi • Autor: iStock

Stejně jednoduchá bude i příprava hrnečkové bublaniny s kefírem. Osvěžující kefírové koláče jsou navíc nejen pro horké léto jako stvořené. Pokud používáte kefír nejen na pečení, zkuste vyrobit vlastní domácí kefír. Je to jednoduchý a levný způsob, jak dopřát organismu řadu prospěšných bakterií, které jsou důležité nejen v období horka.

Bublanina s drobenkou i smetanou

Až vás klasická bublanina přestane bavit, vyzkoušejte borůvkovou bublaninu s drobenkou. Skvěle chutnat bude i úžasně vláčná meruňková bublanina s máslovou drobenkou. Co rozhodně oceníte, je recept na bublaninu, která vydrží dlouho jako čerstvá. I když ji upečete začátkem pracovního týdne, vychutnávat si ji můžete ještě o víkendu. 

Video se připravuje ...

Lákají vás další recepty na tyto jednoduché dezerty s ovocem? Spoustu chutné inspirace naleznete ZDE >>>

Autor: red