Brokolice v hlavní roli: Snadné recepty, které si zamilujete!

Video se připravuje ...
1. května 2021 • 10:00

Brokolice je často strašákem v dětských jídelníčcích. Přitom je tato zelenina velmi zdravá, chutná a hlavně snadná na přípravu. Prozradíme vám, jak s ní v kuchyni zazářit a uspokojit i ty největší mlsaly. Jak na to? Vyzkoušejte chutnou brokolicovou polévku, pomazánku, koláč, výborná je také v těstovinách. Přinášíme vám několik tipů, jak brokolici připravit – uvidíte sami, že s ní nuda rozhodně nehrozí!

Brokolicová polévka

Asi nejjednodušším a zároveň nejznámějším způsobem úpravy je krémová brokolicová polévka, která může být skvělou lehkou večeří. Brokolicová polévka výborně chutná se smetanou nebo sýrem a slaninou. Pokud polévku zahustíte vločkami, může být i vydatným, ale přesto dietním pokrmem. Další tipy, jak připravit brokolicovou polévku, najdete zde.

 

Brokolicový koláč

Příprava slaných koláčů je velmi jednoduchá, takže se hodí, když potřebujete rychlé slané občerstvení pro větší návštěvu. Vyzkoušejte tento recept na brokolicový koláč nebo brokolicovou nádivku, která je výborná i studená. Brokolicový koláč z listového těsta máte dokonce do půl hodiny na stole.

S jarní únavou zatočí jarní polévky! Z těchto receptů si zaručeně vyberete.

Brokolicová pomazánka

Tato zelenina vyniká tmavou zelenou barvou. Čím tmavší barvu brokolice má, tím více vitamínů obsahuje. Zkuste její barvu využít a vytvořit barevnou brokolicovou pomazánku. Tu mažte na celozrnné pečivo nebo na knäckebröd.

Brokolicové placičky

Pokud máte rádi snadné a zároveň zdravé recepty, určitě vyzkoušejte brokolicové placičky nebo karbanátky. Skvěle chutnají v kombinaci se sýrem nebo bramborami. Pokud máte rádi lehká a bezmasá jídla, zapečená brokolice s citronem a lupínky mandlí bude přesně to pravé.

Brokolicové těstoviny

Jednoduchost oceníte také u receptu na brokolicové těstoviny. Dietáři mohou vyzkoušet dietnější brokolicové špagety s ořechy, které jsou bez smetany. Vydatnější brokolicové tagliatelle jsou se smetanou a parmskou šunkou.

Autor: TR