Nejkrásnější květinové dorty a dezerty: Inspirujte se naší galerií
Co si vybavíte jako první, když se řekne první máj? První květnový den máme tradičně pevně spjatý se stavěním májek, s polibkem pod rozkvetlou třešní, ale i se dnem volna, který nám po předešlé noci zasvěcené zvyku pálení čarodějnic přijde zkrátka vhod. Historie spjatá s tímto dnem je samozřejmě košatější než námi vyzdvihnuté radosti. My bychom jej však s vámi rádi oslavili jako den jara a prvních květů, kterými můžeme ozdobit nejen náš stůl, ale i (ne)obyčejné dezerty a moučníky.
První máj je lásky čas, ale nezapomínejme, že láska prochází žaludkem.
Ve starém Římě byl náš první májový den zasvěcen bohyni květů a jara, Flóře. Tento den se slavil svátek Floralia, který byl spojen s veselím, květinovými věnci a průvody. Nechali jsme se proto inspirovat tímto starořímským svátkem a rozhodli se vám přenést kousek jara na talíř v podobě těch nejkrásnějších sladkostí ozdobených jak živými, tak těmi nejroztodivnějšími květy z těsta, krému, fondánu nebo třeba marcipánu.
Fantazii se meze nekladou a naše galerie je toho důkazem.
Proměnit zcela obyčejný moučník na dezert hodný šéfcukráře tak zvládnete i bez většího zaváhání. Protože když se rozhlédnete, předlohu teď máme všude kolem sebe. Pak stačí již jen kousek cukrářské modelovací hmoty, troška trpělivosti a ten nejkrásnější rozkvetlý dezert je na světě. Krásné dekory lze však snadno připravit i z plátků čerstvého ovoce, jako jsou třeba jahody nebo jablka, složeného do podoby květinových rozet. Proto věříme, že si v naší galerii přijdou na své jak milovníci opravdu sladkých zákusků, tak lehčích ovocných moučníků.
VIDEO: Zkuste také tento čokoládový dort.
Hlavním úspěchem při pečení dortu je zvolit ten správný korpus. Vyzkoušejte námi ověřený, dokonce i s videoreceptem!