8 nejlepších receptů z krůtího masa: Guláš, rychlá čína nebo voňavá roláda

27. února 2024 • 00:15

Křehké, lehce stravitelné, dietní a plné vitamínů – to je krůtí maso. Na přípravu lehkých specialit z krůtího masa vám stačí jen pár minut a z následujících chuťových variací si určitě vyberete.

1. Domácí čína

Z krůtích prsou si můžete připravit jednoduchou a rychlou domácí čínu podle tohoto videoreceptu. Stačí kuřecí maso nahradit krůtím >>>

Video se připravuje ...

2. Chilli con carne jinak

Krůtí chilli con carne zasytí a zahřeje Krůtí chilli con carne zasytí a zahřeje • Autor: istock

Odlehčenou variantu téhle mexické klasiky si prostě zamilujete. Krůtí chilli con carne představuje perfektní kombinaci zdravého a výživného. Luštěniny spolehlivě zasytí a dietní krůtí a zelenina se zase postarají o to, abyste si tuhle dobrotu nemuseli vyčítat.

3. O kapku zdravější guláš

Krůtí guláš s těstovinami Krůtí guláš s těstovinami • Autor: F.O.O.D.

Z krůtího masa je i skvělý guláš. A o to, že by chutnal hůř než ten klasický, se rozhodně bát nemusíte. Krůtí guláš s těstovinami vás nadchne svým aroma a hustou omáčkou. To, že je daleko zdravější, už je jenom bonus navíc.

4. Krůtí bochánky se svěží okurkovou salsou

K receptu na netradiční krůtí karbanátky se budete rádi vracet K receptu na netradiční krůtí karbanátky se budete rádi vracet • Autor: istock

Ani tento jednoduchý a vynikající recept podle Zdeňka Pohlreicha by vás neměl minout. Krůtí bochánky s okurkovou salsou jsou jarní a svěží a zároveň pořádné jídlo, po kterém vám jen tak nevyhládne. Nejlepší jsou samozřejmě na grilu, ale i z pánve budou chutnat výtečně.

5. Netradiční krůtí v pivní šťávě

Dalamánek s trhaným krůtím masem Dalamánek s trhaným krůtím masem • Autor: F.O.O.D.

Jemné a šťavnaté maso natrhané na kousky, to nemusí být jen tradiční vepřové. Stejným způsobem se dají připravit také krůtí stehna, která upečete spolu s pivem, natrháte a použijete spolu s opečenými žampiony jako šťavnatou náplň do křupavých dalamánků

6. Plněná krůtí prsa s kuskusem 

Plněná krůtí prsa s kuskusem Plněná krůtí prsa s kuskusem • Autor: F.O.O.D.

Hledáte jídlo, které vašemu tělu dodá, co potřebuje, je zdravé a zároveň dokonale chutná? Plněná krůtí prsa s kuskusem budete chtít jíst klidně každý týden. Maso, žampiony a parmazán jsou skvělým důkazem, že zdravé jídlo neznamená bez chuti.

7. Krůtí s nudlemi po asijsku

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem • Autor: F.O.O.D.

Asijská jídla jsou hit, ne každý je však umí doma dobře připravit. Recept na nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem zvládne i začátečník. Do půl hodinky máte na stole chutné, výživné a přitom lehké jídlo, které navíc ještě úžasně voní.

8. Voňavá roláda se zdravou přílohou

Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem • Autor: F.O.O.D.

Jemná krůtí roláda v sobě skrývá spoustu voňavých bylinek. Výborně chutná se salátem z pečené zeleniny, kterou na sklonku zimy snadno seženete - batátů, květáku a brokolice. A neměl by chybět ani chutný doplněk v podobě domácí majonézy ochucené citronem a dijonskou hořčicí.

Krůtí roládu téměř bez práce si můžete upéct i podle pana Cuketky>>>

Autor: red