Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
I podzim na chalupě může být krásný. Obzvlášť, když se po procházce krásně zbarvenou přírodou můžete vrátit do kuchyně a dát si něco dobrého. Jenže co uvařit hladové rodině nebo přátelům? Inspirujte se recepty pro ty, kteří nechtějí trávit u plotny moc času, i pro náročnější gurmány.
Podzim v kuchyni je fajn, protože máte k dispozici spoustu skvělých surovin – zelí, brambory, kapustu, mrkev, dýni, jablka, hrušky, ořechy… A když máte to štěstí a v blízkosti je les, byl by hřích nevypravit se do něj s košíkem. Houby stále rostou, takže se jistě nevrátíte s prázdnou. Po takové procházce na čerstvém vzduchu chutná dvojnásob.
Pořádně hustá polévka
Dobrá domácí polévka zahřeje, zasytí, a když bude ještě k tomu pořádně hustá, můžete si ji klidně dát samotnou s chlebem jako oběd nebo večeři.
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Maso z pekáče
Taky milujete jídla, při jejichž přípravě stačí všechny suroviny naskládat do pekáčku a o zbytek už se postará vyhřátá trouba?
Pečený bůček s voňavým kořením
Sláva bramborám!
Kdy jindy si pořádně užít brambory než na podzim? Vychutnejte si čerstvě vykopané brambory a určitě to nemusí být jen ve formě přílohy k masu. Skvělých bramborových hlavních jídel existuje spousta.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Těstoviny v podzimní úpravě
Těstoviny existují v tolika různých chuťových podobách, že se jen těžko někomu omrzí. Navíc jsou většinou rychle hotové. Vychutnejte si je v kombinaci s typickými podzimními surovinami.
Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou
Chalupářské moučníky jako z cukrárny
Bez sladké tečky to nejde. Ani na chalupě! Když máte ve spíži alespoň základní ingredience a trouba je rozpálená, je to hračka.
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Hrnkový drobenkový koláč s mraženým ovocem
Banánové lívance s kokosem a jablky