Brambory, jak je možná ještě neznáte. Pochutnají si milovníci slaného i sladkého!
Brambory patří mezi nejvyužívanější plodiny v české kuchyni. Možná i proto, že obsahují mnoho vitaminů a minerálů. Existuje mnoho způsobů, jak z brambor vykouzlit hotové zázraky, a my vám ukážeme ty, které ještě možná neznáte. Inspirujte se bramborovými vdolky, lívanci nebo třeba bramborovou tortillou.
Dochází vám inspirace v kuchyni? S našimi tipy hravě zvládnete originální přílohu i vydatný oběd. Věřte nebo ne, ale k přípravě vám postačí obyčejné brambory.
Na zapečené brambory s masem a smetanou vám stačí pár surovin >>>
Brambory v krustě s ořechy
Brambory v krustě z ořechů se báječně hodí jako příloha.
Ať už hledáte originální přílohu nebo neobvyklé mlsání, brambory v krustě s ořechy vás mile překvapí. Křupavá krusta z čedaru a vlašských oříšků dodá bramborům jedinečný šmrnc.
Bramborové vdolky se skořicí
Vdolky nemusejí být vždy jen plné povidel. Ty bramborové jsou zkrátka senzační.
Nejsou vdolky jako vdolky, ty pečené z bramborového těsta potěší i ty nejnáročnější strávníky. Bramborové vdolky nezapomeňte řádně obalit v moučkovém cukru se skořicí.
Bramborová španělská tortilla
Vyzkoušejte lahodnou španělskou bramborovou tortillu.
Bramborovou španělskou tortillu můžete podávat teplou i studenou. Hodí se jako příloha k masu, ale uvítáte ji i jen tak samotnou. Přesvědčte se sami, že z pár surovin dokážete připravit hotové zázraky.
Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou
Bramborové lívanečky s avokádem a lososem
Vyzkoušejte všemi milované lívance tentokrát ve slané verzi! Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou s rajčaty si vás získají od prvního sousta. Placky na závěr můžete dozdobit koprem a plátkem citronu.
Ušatá špaldová bageta
Bramborovou bagetu ze špaldové mouky si oblíbíte.
Famózní bageta z kynutého těsta je připravovaná z brambor, chlebové a špaldové mouky. Ať už si ji namažete svou oblíbenou pomazánkou, nebo ji využijete jako přílohu k masu či salátu, tento báječný recept si zamilujete.
Patatas bravas
Smažené brambory patatas bravas je pokrm pocházející ze Španělska. Jsou typické rajčatovo-paprikovou omáčkou ovoněnou česnekem a báječně poslouží jako samostatný pokrm i netradiční příloha. Ozvláštnit je můžete oreganem a dalšími bylinkami.
Bubble & squeak
Tak trochu jiné bramboráky. I tak se dá nazvat britský recept Bubble & squeak. Pochutnejte si na vegetariánské variantě nebo na té s trhaným masem! Placky z brambor a mrkve si dopřejte s domácí barbecue omáčkou.