Vše se zdražuje, ale to neznamená, že se nemůžete najíst levně a chutně. Víme, jak nakrmit celou rodinu za pár korun!

14. března 2023 • 00:00

Nebaví vás každodenní vymýšlení jídel, která nasytí a zároveň s nimi ušetříte? Inspirujte se recepty na skvělé a chutné dobroty, kterými potěšíte celou rodinu. Najdete mezi nimi tipy na těstoviny, polévky i báječné omáčky!

Vsaďte na těstoviny!

Pusťte se do skvělých těstovin s restovanou zeleninou, se kterými ušetříte. Báječně chutnají také vesnické šunkofleky, když nahradíte uzené salámem Junior, vyjdou ještě levněji. Mile překvapí zapékané těstoviny se špenátem, šunkou, ovoněné česnekem a bazalkou.

Chcete mít jistotu, že se těstoviny neslepí? Poradíme vám, jak na to >>>

Video se připravuje ...

S brambory nikdy nešlápnete vedle

Taková ta tradiční klasika, kterou můžete jíst pořád a nikdy neomrzí, to je bramborový guláš s chlebem. Skvělý oběd připravíte také ve znamení smetanových zapečených brambor. Nechybí slanina, paprika, česnek ani aromatický libeček, který pokrmu dodá ten správný šmrnc.

Polévky, které zasytí i zahřejí

Polévka, která zahřeje na těle i na duši, to je zeleninový vývar, který si nejlépe vychutnáte s krajícem kváskového chleba. Báječně poslouží také fazolová polévka nebo klasická hrachová s česnekem. Aby té zelené zeleniny nebylo málo, přinášíme tip ještě na jednoduchou brokolicovou polévku se zakysanou smetanou.

Omáčka chutná druhý den ještě lépe!

Omáčky jsou přesně tím jídlem, které je druhý den ještě lepší než ten první. Sáhněte po zakysané smetaně a vsaďte na kuře na paprice, rychlou koprovou omáčku s vařeným vejcem nebo lehce pikantní křenovku. Máte-li doma zásobu hub, pak vyzkoušejte houbovou omáčku s paprikou a karlovarským knedlíkem.

Maso pro všechny

Nakrmte celou rodinu pořádným kusem masa. Na kuře na houbách s brambory postačí jeden hrnec, navíc je tak jednoduché, takže ho zvládne i úplný začátečník. Sázkou na jistotu je poctivé pečené kuře. Kůrčičku můžete vyladit podle své chuti, přidejte bylinkové koření, sladkou papriku nebo třeba dochucovadla v asijském stylu.

Sladce a levně!

Překvapte rodinu sladkou tečkou za pár korun. Na hrnkový perník postačí jen pár surovin a navíc ho připravíte bez váhy. S takovou svěží a vláčnou citronovou bábovkou s mákem sklidíte zaručený úspěch u celé rodiny.

A co třeba ořechová bábovka? >>>

Video se připravuje ...

Autor: red