Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev

Video se připravuje ...
17. května 2021 • 00:00

Všemi oblíbené řízky si můžete připravit takřka na milion způsobů. Od holandského řízku přes mini řízečky v bylinkovém těstíčku až po plněný řízek Kyjev. Vyzkoušejte všechny a rozhodněte sami, který je ten nejlepší!

Není řízek jako řízek. Některý je z drůbežího masa, jiný telecí. Občas je tenký jako papír, jindy zase pořádně naditý. Klasický český řízek je servírovaný s bramborovou přílohou, ty exotické voní po bylinkách a jsou podávány s rýží. Který je ale ten nejlepší? Ochutnejte a posuďte sami. 

Holandský řízek a šťouchané brambory

Výtečný oběd ve znamení holandského řízku se šťouchanými bramborami zaručeně potěší celou rodinu. Šťavnatý karbanátek z mletého masa se sýrem gouda, obalený a osmažený na přepuštěném másle si nejlépe vychutnáte se šťouchanými brambory, ovoněnými cibulkou, pórkem a zelenou petrželkou.

Zbyla vám nějaká bramborová kaše? Rozhodně ji nevyhazujte! Poradíme vám, jak ji zužitkovat do poslední lžíce >>>

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Uvnitř dozlatova osmaženého řízku se ukrývá lahodné máslo ochucené petrželkou, bazalkou, česnekem a špetkou chilli. Nejlépe bude chutnat s kaší z brambor a brokolice. Kyjevský řízek s brokolicovou kaší je příjemnou obměnou poledního menu.

Katsu kari řízek 

Pokud chcete uvařit něco opravdu exotického, ale přesto stále řízek, vyzkoušejte lehce pikantní obalovaný steak z kuřecího masa s rýží. Neuvěříte, jak snadné a přitom výtečné jídlo to je a hlavně stále řízek! Recept ZDE ve videu:

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Obdobou klasického řízku může být citronový kuřecí řízek z Ameriky. Netradiční těstíčko dodá kuřecímu masu úplně jiný rozměr. Servírujte ho s opékanými bramborami nebo s bramborovým pyré a dokonalé jídlo je v tu ránu na stole!

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Nejen, že tyto kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou skvěle poslouží jako oběd, ale také je uvítáte jako občerstvení na rodinné oslavě. Strouhanka z toastového chleba, mandlí a čerstvé petrželky je zkrátka bezkonkurenční.

Řízek z krkovice

Milovníky vepřového masa potěší smažené řízky z krkovice. Jsou šťavnaté a skvěle chutnají i za studena. Hodí se k obědu do práce i na cesty. V pohodlí domova si je vychutnejte s bramborovou kaší, s vařeným bramborem nebo tradičním bramborovým salátem.

Kuřecí řízky (kapsy) po italsku

Kuřecí řízky po italsku naplňte mozzarellou, směsí rajčat, parmskou šunkou nebo jinou italskou uzeninou. Dokonalost šťavnatých řízků ještě podtrhne opojná vůně bylinek. Podávat je můžete s jakoukoliv přílohou z brambor. 

Autor: TR