Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Všemi oblíbené řízky si můžete připravit takřka na milion způsobů. Od populárního holandského přes mini řízečky v bylinkovém těstíčku až po plněný řízek Kyjev. Vyzkoušejte všechny a rozhodněte sami, který je ten nejlepší!
Není řízek jako řízek. Dá se dělat z různých druhů masa, občas je tenký jako papír, jindy zase pořádně naditý. Ten klasický český se obyčejně podává s bramborovou kaší nebo jinou přílohou z brambor, exotické řízky zase voní po bylinkách a jsou podávány s rýží. Který je ale ten nejlepší? Ochutnejte a posuďte sami.
Holandský řízek a šťouchané brambory
Lahodný holandský řízek je skvělý tip na rodinný oběd
Výtečný oběd ve znamení holandského řízku se šťouchanými bramborami zaručeně potěší celou rodinu. Připravit si ho můžete podle videa v úvodu článku. Šťavnatý karbanátek z mletého masa se sýrem gouda, obalený a osmažený na přepuštěném másle si nejlépe vychutnáte se šťouchanými bramborami, ovoněnými cibulkou, pórkem a zelenou petrželkou.
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Uvnitř dozlatova osmaženého řízku se ukrývá lahodné máslo ochucené petrželkou, bazalkou, česnekem a špetkou chilli. Nejlépe bude chutnat s kaší z brambor a brokolice. Kyjevský řízek s brokolicovou kaší je příjemnou obměnou poledního menu.
Katsu kari řízek
Pokud chcete uvařit něco opravdu exotického, ale přesto stále řízek, vyzkoušejte lehce pikantní obalovaný steak z kuřecího masa s rýží. Neuvěříte, jak snadné a přitom výtečné jídlo to je a hlavně stále řízek! Recept ZDE ve videu:
Citronový kuřecí řízek z Ameriky
Citronový kuřecí řízek z Ameriky
Obdobou klasického řízku může být citronový kuřecí řízek z Ameriky. Netradiční těstíčko dodá kuřecímu masu úplně jiný rozměr. Servírujte ho s opékanými bramborami nebo s bramborovým pyré a dokonalé jídlo je v tu ránu na stole!
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou potěší i ty nejmladší strávníky
Nejen, že tyto kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou skvěle poslouží jako oběd, ale také je uvítáte jako občerstvení na rodinné oslavě. Strouhanka z toastového chleba, mandlí a čerstvé petrželky je zkrátka bezkonkurenční.
Řízek z krkovice
Šťavnatý řízek z krkovice chutná skvěle i za studena
Milovníky vepřového masa potěší smažené řízky z krkovice. Jsou šťavnaté a skvěle chutnají i za studena. Hodí se k obědu do práce i na cesty. V pohodlí domova si je vychutnejte s bramborovou kaší, s vařeným bramborem nebo tradičním bramborovým salátem.
Kuřecí řízky (kapsy) po italsku
Kuřecí řízky po italsku naplňte mozzarellou, směsí rajčat, parmskou šunkou nebo jinou italskou uzeninou. Dokonalost šťavnatých řízků ještě podtrhne opojná vůně bylinek. Podávat je můžete s jakoukoliv přílohou z brambor.