Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Pro Váhu připravte něco hezkého, malého Štíra musíte trochu obelstít

11. září 2023 • 06:00

Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference určitých jídel. I to může být důvod, proč vaše dítě některé svačiny miluje a jiné přinese nerozbalené zpátky domů. Nechte si poradit astrologií a zjistěte, po jaké svačině vaše dítě (možná) touží.

Každé dítě je osobnost, a to i pokud jde o jídlo. Takže se klidně může stát, že když budete mít vedle sebe dva Berany a dáte jim stejnou svačinu, jeden ji sní s velkou chutí, zatímco druhý se jí ani nedotkne. I tak vám může znamení, ve kterém se vaše dítě narodilo, alespoň trochu napovědět a navést vás v přípravě svačiny tím správným směrem. Tipy na svačiny, které najdete u jednotlivých znamení, samozřejmě berte jen jako inspiraci. Děti potřebují změnu, proto je důležité svačiny různě střídat. A vždy by měly být doplněné čerstvým ovocem a zeleninou.  

Video se připravuje ...

Beran

Autor: F.O.O.D."

Zrozenci v tomto znamení (malí, ale i ti velcí) jsou plní energie, také hodně tvrdohlaví a nezávislí. Beran má rád prostor pro vlastní rozhodování. Obrňte se tedy hned na začátku školního roku trpělivostí a připravte se na to, že ne každá svačina, kterou malému Beranovi dáte do tašky, bude i zkonzumována. Obzvlášť taková, která mu nebude připadat dostatečně zajímavá. Beran ale rád experimentuje s jídlem a neměly by ho zaskočit ani suroviny, které ještě nezná. A ideálně, když budou aspoň trochu červené. Zkuste pro začátek třeba PB&J sendvič a k tomu červené jablko.

Býk

Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou • Autor: F.O.O.D.

Býci na někoho mohou působit líným dojmem, nenechte se ale mýlit. Potřebují jen trochu víc času, prostoru a láskyplný přístup, který může být zhmotněn i do dobré svačiny. A věřte, že požitkářský Býk si dobrou svačinu umí náležitě vychutnat. Než se do ní zakousne, bude nasávat její vůni a kochat se pohledem na to, jak vypadá. Určitě ho potěší, když z batohu o přestávce vytáhne voňavý muffin plný lesního ovoce a posypaný drobenkou s oříšky. A když k němu přibalíte ještě barevný ovocný salát zabalený v úhledné krabičce, bude na vrcholu blaha.

Blíženci

Cookies s čokoládou a sušeným ovocem Cookies s čokoládou a sušeným ovocem • Autor: F.O.O.D.

Když uslyšíte dítě, které se stále dokola ptá „A proč?“, nejspíš je to malý Blíženec. Zrozenci v tomto znamení jsou zvídaví, upovídaní, mají potřebu o všem diskutovat a bývají také dost nerozhodní. Zejména poslední dvě vlastnosti vám mohou přípravu svačin do školy lehce zkomplikovat. Jděte na to chytře a využijte ještě jednu vlastnost Blíženců, kterou je záliba ve vaření, při němž se mohou kreativně vyjádřit. Neptejte se tedy svého dítka, co mu máte připravit k svačině, ale rovnou ho do příprav zapojte. Upečte společně třeba koláčky, ve kterých bude kromě čokolády i sušené ovoce.

Rak

Domácí pribiňák s jahodami Domácí pribiňák s jahodami • Autor: F.O.O.D.

Malý Ráček je hodně citlivý a vázaný na rodinu. Potřebuje cítit blízkost jednoho nebo ideálně obou rodičů. Proto když má jít do školy, ztrácí trochu půdu pod nohama. Chce to chvíli času, než zapadne do školního kolektivu. Domácí pribináček s jahodami je přesně ten typ svačiny, která Ráčkovi připomene maminku, teplo domova a pobyt ve škole mu minimálně na začátku školního roku dost usnadní.

Lev

Bagety s masovými koulemi Bagety s masovými koulemi • Autor: F.O.O.D.

Lvi milují, když je jejich okolí obdivuje a upírá na ně svůj zrak. A přesně taková by měla být i jejich svačina – klidně trochu výstřední, přitahující pozornost a možná i závist okolí. Takže žádný nudný obložený chleba nebo rohlík se šunkou slisovaný mezi dvěma učebnicemi. Dejte mu s sebou do školy pořádnou bagetu (celozrnnou, ať nemáte výčitky) plněnou koulemi z hovězího masa. To budou spolužáci mrkat, až ji vytáhne z batohu!

Panna

Domácí flapjack Domácí flapjack • Autor: F.O.O.D.

Září patří Pannám a snad i proto, že v tomto měsíci většina z nich slaví narozeniny, jim návrat do školních lavic a hezky zorganizovaná rutina nedělá velké problémy. Toto znamení si potrpí na dokonalost, a to i pokud jde o jídlo, přesněji o jeho složení. Spíš než na pohled krásnou dobrotu tedy dítko ve znamení Panny ocení svačinu, u které bude přesně vědět, z čeho se skládá. Určitě neuděláte chybu, když mu s sebou do školy dáte domácí flapjack. Je ze samých zdravých surovin a dá se pěkně úhledně naskládat do krabičky. Přesně, jak to pořádkumilovným a systematickým Pannám vyhovuje.

Váhy

Cheesecake do skleničky Cheesecake do skleničky • Autor: F.O.O.D.

Jak už samotné jméno Vah napovídá, potřebují vyvážený životní styl i stravu. Když tedy budete hledat ideální svačinu pro svou malou Váhu, dbejte na to, aby byla chutná, plná živin a také hezká na pohled, protože Váhy jsou kromě toho všeho i velcí estéti. Ideální je třeba cheesecake do skleničky, který kombinuje bílkoviny a ovocné cukry. A ještě k tomu skvěle vypadá. Jen ho místo do skla raději udělejte do průhledného kelímku ze zdravého plastu.

Štír

Ořechovo-banánový chlebíček Ořechovo-banánový chlebíček • Autor: F.O.O.D.

Přemýšliví a bystří Štíři mají slabost pro sladké a nejraději by měli něco takového každý den. Navíc si nenechají jen tak diktovat, co jim s sebou dáte do školy k svačině, a aby toho nebylo málo, bývají věčně nespokojení. Tady budete muset lehce taktizovat a jít na to trochu jako chytrá horákyně. Řešením by mohl být sladký chlebíček, upečený ale ze zdravých surovin, jako jsou banány a ořechy. 

Střelec

Bagely s hummusem Bagely s hummusem • Autor: F.O.O.D.

Zvídavým a extrovertním Střelcům nedělá potíže objevovat a prozkoumávat chutě, které ještě neznají. Jsou neustále v pohybu, plní energie, kterou potřebují doplňovat. A i když jim přibalíte do školního batohu něco méně obvyklého, nemusíte mít obavy, že k vám svačina odpoledne doputuje zpátky. Jako třeba bagel s hummusem. Exotický je celkem dost a navíc se dá jíst snadno za pochodu, což Střelci náramně vyhovuje. On přece nebude u jídla sedět!

Kozoroh

Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami • Autor: F.O.O.D.

Disciplinovaný Kozoroh si jako zemské znamení potrpí na tradice a nejvíc ocení jídla, která důvěrně zná. Nic nenechává náhodě a miluje plánování. Takže jestli chcete svého malého Kozoroha opravdu potěšit, udělejte mu plán svačin od pondělí do pátku a pověste mu ho na lednici. A jaká konkrétní svačina by ho mohla potěšit? Chleba s vajíčkovou pomazánkou – klasická a jednoduchá domácí dobrota, které další rozměr dodávají křupavé ředkvičky.

Vodnář

Wrap s kuřecím masem Wrap s kuřecím masem • Autor: F.O.O.D.

Vzdušní Vodnáři nikdy nejdou s proudem. Mají snahu být za každou cenu originální, něčím zvláštní a nepředvídatelní ve všem, co dělají, včetně výběru jídla. Dobrá zpráva je, že často preferují kvalitní a zdravé potraviny. Máte-li tedy doma dítko narozené v tomto znamení, bude potřeba dělat svačiny trochu zajímavější, inovativnější a zdravější. Kdepak obyčejný chleba s máslem a šunkou! Zkuste místo toho třeba wrap plněný grilovaným kuřecím masem a zeleninou.

Ryby

Sendviče s lososovou pomazánkou Sendviče s lososovou pomazánkou • Autor: F.O.O.D.

Jestli je nějaké znamení, které nikdy nedokáže odmítnout něco dobrého, pak jsou to Ryby. Jídlo je doslova přitahuje, dělá jim radost, díky němu se cítí dobře. Čím jiným potěšit malou Rybku než nějakou dobrou rybou? Sendvič s pomazánkou z pečeného lososa je rychle hotový, zdravý a hezky barevný. Přesně tak, jako to má poslední znamení zvěrokruhu rádo.

 
Video se připravuje ...
Autor: AK