Škola volá! Připravte pro svého školáka i celou rodinu snídani, svačinu a večeři do 30 minut

1. září 2021 • 00:15

Návrat do školy po prázdninách je vždy velký oříšek nejen pro děti, ale i rodiče. S příchodem nového školního roku přichází také pevně staronový režim a nové povinnosti. Zpříjemněte tyto chvilky vám a vašim dětem královskou snídaní, báječnou svačinou nebo se zkrátka společně sejděte u chutné večeře, kterou zvládnete za pár minut. 

Začněte den snídaní

Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. Vsaďte se, že s ricottovými lívanci zakápnutými javorovým sirupem budete vstávat s úsměvem. Mezi nejoblíbenější dětské snídaně patří rozhodně palačinky. Za takové pohankové palačinky s nutellou a banány vás budou děti milovat. Skvěle chutnají také s jahodovým rozvarem. Rychlou, chutnou a výživnou snídani představuje rýžová kaše s jablky a mandlemi. Servírovat ji můžete s ovocem, ořechy nebo semínky. Usmažit můžete i oblíbený francouzský toast. Patříte-li mezi milovníky slaných snídaní, pak vás potěší chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami nebo omeleta se žampiony a špenátem podávaná s čerstvým pečivem.

Video se připravuje ...

Posilněte se vyváženou svačinou!

Nezapomeňte na posilnění svých ratolestí mezi halvními jídly dne. Ke svačině poslouží sendviče s lososovou pomazánkou, ředkvičkami a rukolou nebo tradiční sendviče se šunkou, avokádem, prosciuttem a vajíčkem. Vhod přijdou i sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou. Jinou variantou může být domácí jogurt. Přidejte ovoce, vločky a plnohodnotná svačina je na světě. Ke svačině můžete den předem upéct i cuketové muffiny se slaninou a sýrem.

Zakončete den večeří hotovou do 30 minut

Komu by se chtělo stát večer u plotny celé hodiny. Báječnou chutnou večeři zvládnete s našimi tipy do půl hodinky. Vydatná smetanová bramborová polévka se slaninou a čedarem skvěle zahřeje i zasytí. Stejně tak dobrá je batátová polévka s cizrnou a lístky nakrájeného koriandru. Nechte se překvapit netradiční chutí pizzy s blumami a parmskou šunkou. Ani s takovým kuřetem ve smetanové omáčce s parmezánem rozhodně nešlápnete vedle. Famózní rychlovka jsou těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem zasypané strouhaným parmezánem. Delikátní záležitostí jsou kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou nebo originální a lahodné masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré. Za pár minut se můžete těšit i z lososa s hráškem, ke kterému můžete servírovat třeba dozlatova opečené brambůrky.

Pokud se vám ale nechce trávit u plotny ani minutka, můžete využít dovážkové služby. Například Dáme jídlo vám přiveze domů nejen hotovou hostinu, ale i si u nich můžete rovnou nakoupit potraviny, květiny a dokonce i hračky pro malé i velké. 

Autor: DF