Každý den nemusí být posvícení. Vyzkoušejte recepty pro všední den

25. dubna 2022 • 00:00

Docházejí vám nápady na každodenní vaření? Inspirujte se chutnými recepty a vytvořte dokonalé pokrmy ve všední den. Příprava vám nezabere více jak půl hodinky a přitom si náramně pochutnáte. Ochutnejte candáta s fenyklem a ředkvičkami nebo zůstaňte u klasiky a zvolte zapečené brambory!

Zaostřeno na brambory!

Brambory nabízejí nepřeberné množství využití. Navíc recepty z nich jsou rychlé, jednoduché a chutné. Vsaďte na francouzské brambory, které voní po uzeném mase a cibulce, nebo na sedlácké brambory s brynzou a slaninou. Rustikální brambory jsou doplněné navíc o opraženou cibulku a pažitku. Máte-li rádi zapékané verze, pak vyzkoušejte zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem.

Video se připravuje ...

Těstoviny snadno a rychle

Těstoviny s rukolovým pestem jsou přesně taková ta rychlovka, která přijde vhod, když máte minimum času. Jejich příprava vám zabere bezmála 15 minut, a navíc chutnají senzačně. Vyzkoušet můžete také těstoviny s pancettou, hráškem a parmazánem nebo zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí zalité zakysanou smetanou.

Maso za odměnu!

Překvapte rodinu klasikou v podobě plněných paprik šťavnatým mletým masem v delikátní rajčatové omáčce. Dáváte-li přednost kuřecímu masu, můžete ochutnat kuřecí prsa s mozzarellou a pestem nebo kuřecí piccatu. Přípravy se rozhodně nemusíte obávat, tuto pochoutku zvládne i naprostý začátečník.

Pro milovníky ryb

Milovníky ryb potěšíte candátem polévaným máslem s fenyklem a ředkvičkami. Polévání horkým máslíčkem zajistí, že ryba nebude vysušená. Skvělým tipem na oběd nebo večeři jsou také filety ze pstruha s čočkovým salátem.

Sladká tečka na konec

Zakončete dobré jídlo sladkou tečkou! Lahodný banánový koláč s karamelem a sušenkovým korpusem si zamilujete od prvního kousnutí. Rychlovka, která vás potěší jako dezert i svačinka v práci, je oblíbený cheesecake do skleničky

Autor: DF