Retro robot, mlýnek a další kuchyňské vybavení, které nás přežije. Na co nedáme dopustit?

23. března 2021 • 10:30

Kuchyně v retro stylu jsou znovu v módě a roboty, ledničky i kávovary v pastelových barvách se vrací. Budou mít ale moderní napodobeniny takovou výdrž jako ty původní? Přinášíme trochu nostalgie a velkou galerii pomůcek a nádobí, které už hodně pamatují, ale stále slouží a nedáme na ně dopustit! Poznáte je všechny?

Moderním přístrojům se jistě nedá vytknout jejich všestrannost, často i skladnost a moderní design. Přesto ale mnohokrát sáhneme raději po těch starých dobrých pomůckách, jako je ruční rychlošlehač bílků, než bychom skládali a poté rozebírali a čistili multifunkčního robota.

Nádobí, obracečky a formy si také prošly svým vývojem. Každý materiál si užil chvíli slávy a stále častěji se můžeme setkat s návratem od silikonu a plastu zpět ke dřevu či keramice. Ať už je to tím, že nám z těchto materiálů více chutná, nebo tím, že lépe vypadají při prezentaci jídla, kterou si moderní doba plná sdílení receptů, fotek a videí žádá.

Kuřecí prsa s broskví a mozzarellou: Retro specialita, jak ji neznáte!

Schválně zkuste zavzpomínat, kolik retro náčiní se ve vaší kuchyni najde. Možná jste většinu přesunuli na chalupu, ale jistě máte pár kousků, které byste nevyhodili. Kvalitní materiál, pevná konstrukce, elektrické přístroje se super výkonem, co i po letech zvládnou vše jako „za mlada“. Udělali jsme průzkum napříč redakcí a v galerii přinášíme naše nejoblíbenější kousky.

Autor: MM